Koruculara büyük müjde

Çözüm süreciyle görev tanımları değişmeye başlayan köy korucuları, bölgesinde barajların güvenliğinde istihdam edilecek.

Koruculara büyük müjde
Koruculara büyük müjde
GİRİŞ 06.04.2015 11:23 GÜNCELLEME 06.04.2015 11:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çözüm süreciyle görev tanımları değişmeye başlayan köy korucuları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki barajların güvenliğinde istihdam edilecek.

Geçmişi Cumhuriyet'in ilk yıllarına dayanan ancak sayıları bölgede 1980'li yıllarda görülen terör olayları nedeniyle her geçen yıl artan korucular çözüm süreciyle rahatladı.

GÖREV TANIMI DEĞİŞİYOR

Bölgede terör denilince akla gelen ve ülkenin zor günler geçirdiği dönemde adeta canlarını siper eden korucuların görev tanımı da yavaş yavaş değişiyor.

İçişleri Bakanlığı Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Bingöl'de yapımı devam eden barajların korunmasında koruculardan da yararlanma kararı aldı.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede şuanda yaklaşık 50 bin korucunun görev yaptığını söyledi.

Fedakarca 980 lira maaşla çalışan korucuların özlük haklarını iyileştirici yeni düzenlemenin kısa süre sonra yürürlüğe girmesinin planlandığını belirten Sözen, koruculuk mesleğinin daha cazip hale getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

YORUMLAR 5
  • vatanim 8 yıl önce Şikayet Et
    Lan koruyucu demek asker demektir askerde hepimizin oglu kardeşi demektir nonkor olmiyalım allahımiz kitabimiz Peygamberimiz hz muhammet tir rabbim butun hainleri cezalandirsin amin
    Cevapla
  • Emine 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende korucuyum ama milletimiz çok nankör en düşük korucu maaşı binlira azmı allah yemesini nasip etsin köy gibi yerde hem hem hayvancılık yap hem ekinini sebzeni bağını bahçeni
    Cevapla
  • sonu hayirola 9 yıl önce Şikayet Et
    koruculrin cogu ikili calisiyorlar bunlarami aciyalim simdi!!
    Cevapla
  • ..... 9 yıl önce Şikayet Et
    koruculrin cogu ikili calisiyorlar bunlarami aciyalim simdi!!
    Cevapla
  • emekli hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    korucu mu kaldı. pkk hepsini tek tek öldürüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki atamalar Can Ataklı'yı bile rahatsız etti: Olur mu ulan böyle bir şey?
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum