Hasanov: Türkiye’ye elektrik vermeye hazırız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, altyapının oluşturulması halinde Türkiye’ye elektrik vermeye hazır olduklarını söyledi.

Hasanov: Türkiye’ye elektrik vermeye hazırız
Hasanov: Türkiye’ye elektrik vermeye hazırız
GİRİŞ 06.04.2015 17:06 GÜNCELLEME 06.04.2015 17:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TÜRK GAZETECİLERİ KABUL ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Türkiye Gazeteciler Federasyonunun organizasyonu ile Bakü’de bulunan Türk gazetecileri kabulünde yaptığı açıklamada, ülkesinin enerji kaynakları açısından bulunduğu durumu anlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, altyapının oluşturulması halinde Türkiye’ye elektrik vermeye hazır olduklarını söyledi. Türkiye’ye en ucuz doğalgazı kendilerinin verdiğini hatırlatan Hasanov, ulaşım maliyeti hariç tutulduğunda Türkiye’ye verilen doğalgazın, Azerbaycan’ın kendi halkına verdiği fiyatla aynı olduğunu ifade etti.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Türkiye’de ülke genelinde 31 Mart’ta yaşanan elektrik kesintisinin hatırlatılması ve elektrik alanında da işbirliğinin mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Ali Hasanov şunları söyledi: “Azerbaycan, doğal kaynaklar açısından zengin bir ülke. Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ile iki ülke bir anlamda kader birliği yaptı. Geçtiğimiz haftalarda TANAP projesi için hayati adım atıldı. Bu iki ülke arasında doğalgaz ve petrol konusunda Azerbaycan tarafının Türkiye’ye verdiği değeri yeteri kadar ortaya koyuyor. Bu adımların bir benzerinin elektrik alanında da atılması için Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve İran enerji bakanlıkları arasında bir fizibilite çalışması sürdürülüyor. Rusya’nın da Kafkasya bölgesinin enerji ihtiyacını bu havuzdan karşılanması yolunda bir talebi var. Bu çalışmaları hızlandırmak ve sonuca ulaştırmak bizim açımızdan imkanlar dahilinde.”

Türkiye’de son yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili detay bilgiye sahip olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, tarafların onay verilmesi halinde bu projenin kısa sürede hayata geçirebileceği vurguladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    dalgamı geçmiş!?
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    BU SEFER GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN OLMAMALI ! ! artık birşeyide gürcistan üzerinden vermeyin türkiyeye ! ! Elektrik önce rusya topraklarına girip ordan karadenizi geçip türkiyeye gelmeli ! ! YADA iran üzerinden AMA ARADA bu sefer gürcistan olmamalı ! ! Türkiye ve azerbaucanın herşeyi ÇOK FAZLA gürcistana baglanmış durumda ! !
    Cevapla
  • ubeyde 9 yıl önce Şikayet Et
    Akılsızmısnz türkiyenın elektrik sıkıntısı yok arastırmadan bılmeden salllıyorsnz hatta üretim fazlası var ..bakın arastrın suan mevcut üretim stok fazlmz bıle var..asıl elektriği satacak konumda olan bızız..sn azeri bakan kardesmz meseleyı anlamdn vermyee hazırz demıs..elektrik ıle ılgulı sorun tespit edıldı ve bakan ackladı..birisi gibi bazı yorumclar hemen atlams yok uretemyor dıye ınsan hemen atlarmı bır bakar türkiye elektrk fazlası varmı yokmu dıye hodrı meydan birisi
    Cevapla
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Su satan Türkiye elektrik üretemiyor. Hale bak!
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    oukduklarınızı güzel anlamışsınız tebrikler
    Cevapla
  • meragi türk 9 yıl önce Şikayet Et
    işte kardeşlik budur. hala başkalarını kardeş göstermeye çalışmak saçmalık olsa gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?