Çiçekçiler Kayahan'ın ailesine tepki gösterdi

Kayahan'ın cenazesine çiçek gönderilmemesini isteyen aileye Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir'den eleştiri geldi.

Çiçekçiler Kayahan'ın ailesine tepki gösterdi
Çiçekçiler Kayahan'ın ailesine tepki gösterdi
GİRİŞ 06.04.2015 17:33 GÜNCELLEME 06.04.2015 17:33
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kayahan’ın ailesinin çelenk yerine bir vakfa yardım edilmesi talebinin sektör olarak kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan Oda Başkanı Aydemir, "Türkiye’nin güzide sanatçılarından Kayahan’ın vefatı ülkemizde ilçeler ve beldeler de dâhil olmak üzere bu sektörden geçimini sağlayan on binlerce mensubumuzu da derinden üzmüştür. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Ancak biz, Türkiye’de sanatla çiçeğin ayrılmaz bir bütün olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de son olayda da olduğu gibi, topluma mal olmuş sanatçılarımızı, değerlerimizi kaybettiğimizde, vefat edenlerin yakınları tarafından yapılan cenazeye çelenk gönderilmemesi, göndermek isteyenleri de bazı vakıflara bağışta bulunmaya davet eden, yönlendirici açıklamaları bizleri gerçekten zor durumda bırakmaktadır" dedi.

'BAĞIŞ YAPMAK İÇİN, BİRİNİN ÖLMESİNİ BEKLEMEMEK LAZIM'

"Öncelikle herhangi bir vakfa bağışta bulunulması için, birinin ölmesini beklememek gerektiği düşüncesindeyim" diyen Aydemir, şunları söyledi:

"Vakıf bağışları, her zaman için bağış yapanların özgür iradeleri çerçevesinde kabul edilebilir. Vakıflar, ister kendisine, ister başka bir vakfa bağışı, ne türden olursa olsun bir ticari hizmet ve emtianın satış ve ticaretine alternatif gösterilemezler. Bu şekilde gerçek ya da tüzel kişiler bağış yapmaya teşvik edilemezler. 500 bine yakın üreticisi, satıcısı ve yan sektör elemanlarıyla Türkiye’nin bir gerçeği, katma değer üreten bizler bu zamana kadar görmezden gelindik. Ülkemizin bir gerçeği olan bu büyük çiçekçilik ailesini artık yetkililerin görmesini istiyoruz."

Aydemir, "Geçmişten günümüze geleneklerimizle taşınmış, duygularımızın bir ifade aracı olmuş çiçek göndermek isteyen halkımıza, çiçekçi camiası olarak her zaman olduğu gibi, her türlü desteği layıkıyla sunmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR 17
  • Mesut 9 yıl önce Şikayet Et
    hic mi utanma yok yahu.nedir yani 2 tane celenk satacagiz diye böyle sacma bir aciklama yapilir mi?
    Cevapla
  • xx10 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan!anlamsız işler!..çelenk olacak da nolacak?israfın alası,kuruyup gidecek.ne ölüye ne diriye..bağış en güzeli.sanki kayahanın vefatı mı zengin edecekti sizi.batmazsınız korkmayın.
    Cevapla
  • Şakir 9 yıl önce Şikayet Et
    bunların işi cenazelere mi kalmış yahu. ne biçim açıklama böyle....olmadı ..Başkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    hesap kitap demiyorsun yani başkan?
    Cevapla
  • sşs 9 yıl önce Şikayet Et
    Çiçek göndermek için ölmeyimi beklemek gerek!!!
    Cevapla
  • aciz_1_kul 9 yıl önce Şikayet Et
    dilerim yorumunu birileri onlara söylemiştir... ama gerçekten alt sakal üst bıyık meselesi sonuçta adamlarında ekmek parası ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!