'Gülsuyu saldırısı' davasında 6 tahliye

Maltepe Gülsuyu'nda çıkan olaylar ile ilgili tutuklu bulunan 6 isim hakkında tahliye kararı çıktı.

'Gülsuyu saldırısı' davasında 6 tahliye
'Gülsuyu saldırısı' davasında 6 tahliye
GİRİŞ 07.04.2015 00:46 GÜNCELLEME 07.04.2015 01:17

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 22'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti 6 sanığın tahliyesine karar verdi. 

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 22 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Müştekiler ve avukatları ise duruşmaya katılmadı. Güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılması kararlaştırılan duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler de alınmadı. 

Yaklaşık 14 saat süren duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunması alındı. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Süleyman Tüfekçi, Kinyas Taşhan, Yakup Kutlu, Şafak Velioğlu, Ercan Kütük ve Ahmet Turhan'ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

Diğer tutuklu 16 sanığın bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, sanıklardan Uğur Köroğlu, Bekir Teker ve Vedat Maden hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması için müzekkere yazılmasını kararlaştırdı. 

Savunması alınamayan sanıkların SEGBİS yöntemiyle gelecek celse savunma yapmasına karar veren mahkeme, iddianamenin başlık kısmında müşteki olarak yer alanlar ile olaylarda müşteki olarak isimleri yazılan kişilerin duruşmada hazır edilmeleri için zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti.

Duruşma, 13 Nisan Pazartesi gününe ertelendi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. 

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 22'si tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini