Savcı'nın şehit edilmesi olayında korkunç şüphe

Savcı Kiraz’ın şehit edilmesiyle ilgili adliye içinden bilgi sızdıran kişi ya da kişilerin olduğu iddiasıyla geniş bir araştırma başlatıldı.

Savcı'nın şehit edilmesi olayında korkunç şüphe
Savcı'nın şehit edilmesi olayında korkunç şüphe
GİRİŞ 08.04.2015 04:43 GÜNCELLEME 08.04.2015 07:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teröristlere adliyedeki bir köstebeğin bilgi aktardığı tahmin ediliyor

İstanbul Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nda geçen hafta salı günü Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C'li teröristler Bahtiyar Doğruyol ve Şafak Yayla tarafından şehit edilmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

İki teröristin olaydan önce adliyede keşif yapıp yapmadıklarının ya da kimlerle görüştüklerinin tespiti için geriye dönük adliye içindeki kameralar ve dışarıdaki MOBESE görüntüleri incelemeye alındı. Görüntüler polis tarafından saniye saniye inceleniyor.

YARDIM MI ALDILAR?

Cep telefonlarının geçmişe dönük HTS raporları dökümlerinde teröristlerin adliye gelmeden önce nerede kaldıklarının tespit edildiği öğrenildi. Adliye içerisinde de teröristlere bilgi aktardıkları iddia edilen kişi ya da kişilerin olduğu da iddialar arasında. Polisin, soruşturma kapsamında saldırıya yardım ve yataklık edenleri tespit etmek için çalışmalarını bu yönde sürdürdüğü öğrenildi.

ADLİYEDE 54 DAKİKA

Savcı Kiraz’ı şehit eden iki teröristin görüntüleri geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. Bu görüntülerde terörist Şafak Yayla elinde cübbe ve çantayla avukatların girdiği kapıdan 11.29’da adliye giriş yaptığı tespit edilmişti. Diğer terörist Bahtiyar Doğruyol’un ise 10 dakika sonra adliyenin D kapısındaki vatandaş girişinden geçerek ikinci katta Yayla ile buluştuğu ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde adliye içindeki kafeteryada da bir süre oturdukları tespit edilen teröristler saat 12.20’de savcının odasının bulunduğu altıncı kattaki koridorda tekrar kameralara yakalanmıştı. Yan yana yürüyen iki teröristten Yayla elinde çantayla, Doğruyol ise omzunda çanta ile 2 dakika sonra yani 12.22’de savcının odasına girdiği belirlenmişti.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 1
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    kesin vardır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış