45 yıl sonra nisan ayında kar yağdı

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki yayla ve sultaniye üzüm bağları beyaz örtüyle kaplandı.

45 yıl sonra nisan ayında kar yağdı
45 yıl sonra nisan ayında kar yağdı
GİRİŞ 09.04.2015 15:15 GÜNCELLEME 09.04.2015 15:15

Sarıgöl'de 45 yıl sonra ilk kez, nisan ayında kar yağdığı bildirildi. Sarıgöl'de, dün (çarşamba) gece başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimleri etkisi altına aldı. Sarıgöl'e bağlı Dadağlı, Dindarlı, Alemşahlı, Yeniköy, Kahramanlar, Şeyhdavutlar mahallelerinde etkili olan kar yağışı üzüm bağlarında zarara yol açtı.

Sarıgöl Dadağlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktürk, 45 yıl önce nisan ayında kar yağdığını belirterek, "Ben böyle bir olayla ilk kez karşılaştım. Büyüklerimiz anlatırlardı, inanmazdım. Ama doğruymuş bunu bu yıl gördük. Bağlarımızda zarar var. Yetkililerin acilen incelemelerini istiyoruz" dedi.

ÇİFTÇİNİN ZARARI VAR

Kar yağışından etkilenen üzüm bağlarında incelemelerde bulunan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Karın yol açtığı zarar nedeniyle TARSİM acilen olaya et atmalı. Bir süre önce de don olayından zararımız oldu. Çiftçilerimizin bankalara borçları var. Geçen yılın üzüm paralarını alamadılar ve perişan oldular. Bu yıl da rekoltemiz yaklaşık yüzde 40 düşük olacak" dedi. Ziraat Odası olarak üzüm bağlarında uzun süre dayanıklı örtü sistemi kullanılması gerektiğini söylediklerini kaydeden Başkan Ülgen, devletten destek beklediklerini dile getirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı