Şehit Savcı Kiraz'ın ailesi savcılığa başvurdu

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesi görüntülerin internet ortamında yayınlanmaması için Google'a erişimin engellenmesini istedi.

Şehit Savcı Kiraz'ın ailesi savcılığa başvurdu
Şehit Savcı Kiraz'ın ailesi savcılığa başvurdu
GİRİŞ 09.04.2015 19:00 GÜNCELLEME 09.04.2015 19:04
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Geçen hafta adliyedeki terör saldırısında şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ve hakim eşi Yasemin Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, odada çekilen görüntülerin internet ortamında yayınlanmaması için Google ve Youtube’a erişimin engellenmesini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı birer dilekçe sunan Hakkı Kiraz ve Yasemin Kiraz, olay sırasında çekilen Mehmet Selim Kiraz’a ait görüntülerin internet ortamında yayınının durdurulmasını talep etti. Hakkı ve Yasemin Kiraz, teröristlerce odada çekilen görüntülerin yer aldığı Google ve Youtube ile diğer sitelerdeki linklere, bunun mümkün olmaması durumunda ise bu sitelere erişimin engellenmesini istedi.
 
"ŞEHİT MEHMET SELİM KİRAZ’IN EŞİYİM..."
 
Hakkı Kiraz, dilekçesine, "Hain bir saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babasıyım" cümlesi ile başlarken, eşi Yasemin Kiraz da "Hain bir saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın eşiyim" ifadesini kullandı.  
 
"GÖRÜNTÜLER BAZI İNTERNET SİTELERİNDE ISRARLA YAYINLANMAYA DEVAM EDİYOR"
 
Mehmet Selim Kiraz’ın adliyedeki makam odasında rehin alındığı hatırlatılan dilekçelerde, şöyle denildi:
 
"Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan terör örgütü üyeleri, makam odasında çektikleri resimleri kendilerine yakın olan medya kuruluşları ile paylaşmak suretiyle örgütün propagandasını yapmış, daha sonra bu görüntüler bazı sitelerde ısrarla yayınlanmaya devam etmiştir. Bu görüntüler, başta biz ailesi olmak üzere tüm halkımızı, hatta yabancı basın organlarının duyurması sonucu birçok ülke vatandaşlarını derinden yaralamıştır" denildi. 
 
Dilekçelerde, "Gerek ailesi olarak bizlerin kişilik haklarını ihlal eden ve şehidimizin çocukları üzerinde olumsuz travmatik sonuçlar doğuracak olan, gerekse örgütün açıkça propagandasını yapması nedeniyle suç teşkil eden bu görüntülere ve haberlere erişimin engellenmesi yönünde soruşturma savcılığının talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği tarafından karar verildiğini basın yayın organlarından öğrenmemize rağmen, bu resimlere ve haberlere Youtube ve Google sitelerinden çok rahat bir şekilde ulaşılmaya devam edildiğini üzülerek görmekteyiz. Bu siteler, bizlerin ve Türk halkının manevi şahsiyetlerini ve mahkeme kararlarını hiçe sayarak vurdumduymaz tavırlarını sürdürmektedirler."
 
"ERİŞİM ENGELLENSİN"
 
Dilekçede, "Başta ailesi olmak üzere, bizler, kişilik haklarını açıkça ihlal eden ve tüm Türk halkının manevi duygularını inciterek nefretini celb eden ve terör örgütünün propagandasını içerir görüntülerin yer aldığı linklere, bu mümkün olmadığı takdirde görüntülerin yer aldığı siteye erişimin tamamen yasaklanmasını saygı ile arz ederiz" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • ccc 9 yıl önce Şikayet Et
    yerden goge haklı kapatın gıtsın pkk lıdan ısıdcıden ınternet terorıstten gecılmıyor
    Cevapla
  • Mehmet selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haklılar kim yayınlıyorsa kapatılsın..
    Cevapla
  • sevda 9 yıl önce Şikayet Et
    Kalbim kan agliyor goz Gore Gore okadar polisin icinde savci olmasi onemli degil insan cani nasil olurda 8saat icinde kurtarilmaz okadar polis 2kisiyle bad edemedimi yaziklar olsun baska size gerek Yok varsa yok
    Cevapla
  • betül 9 yıl önce Şikayet Et
    o resim hep kayitli olacak birileri silecek digerleri israrla paylasacak malesef.bence o resimleri paylsan ceza yemeli. kimsenin o resmi paylasipda ailenin ve savci kirazin cocuklarinin canini yakmaya hakki yok! cok üzücü...
    Cevapla
  • Bilişim Uzmanı 9 yıl önce Şikayet Et
    Google hala neden kendi önbelleklerinden silmedi bu resimleri. Hala arama yapınca çıkabiliyor. Kesinlikle Google kapatılmalı. Tek başına site engellemekle bu olmaz resimler Google de çıkıyorsa ki çıkıyor. Devlet görevini yapmalı.
    Cevapla
  • ali reza bey 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlarrr hepp yandex lobisinin işi...
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    erdoğan nickli'ye: terör, yakın tehdit, devletin güvenliği gibi konularında geçici süreliğine tedbir için erişimin engellenmesine kimler karşı çıkıyor acaba? Tabiki İç güvenlik yasasında teröristlere özgürlük için işbirlikçilik yapan CHP-MHP-HDP
    Cevapla
  • erdogan 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın bılısım uzmanı burda bır konudaha var cok buyuk devletımız ve devlet buyuklerımız savcımız esırken terorıstler canlı yayın yapmış adlıyede teknık tedbır almayan terorıstıun canlı yayın yapmasına ızın veren devlet sımdı facebook,twıtter,youtubeyı kapatıyor ıronıye bakarmısın bu olayın ıcınde buyuk oyunlar var onların ıletısımı engellenemezmıydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor