Başkent'te yangın faciası! Anne kız öldü

Ankara'da elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangın anne ve bedensel engelli kızı yanarak hayatını kaybetti.

Başkent'te yangın faciası! Anne kız öldü
Başkent'te yangın faciası! Anne kız öldü
GİRİŞ 10.04.2015 12:24 GÜNCELLEME 10.04.2015 12:32

Ankara'nın Kazan ilçesinde doğalgaz bulunmayan 5 katlı yeni bir binanın birinci katında kar yağışı ile birlikte aşırı soğuklardan etkilenen Gökçe ailesinin yaktığı elektrikli sobasının devrilmesi sonucu yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangında alevlerin arasında kalan ve aynı yatakta uyuyan Hamiyet (46) ile zihinsel ve bedensel engelli kızı 18 yaşındaki Seval Gökçe yanarak can verdi. Ayrı odalarda yatarken uyanan Baki Gökçe oğlunu ve kendisini balkondan aşağı atıp, yaralı kurtuldu.

Yangın, Kazan'ın Atatürk Mahallesi, İsmailbey Sokak'ta bulunan 5 katlı Ertürk Apartmanı'nın birinci katında bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana geldi. 4 Kişilik Gökçe ailesi, kar yağışı nedeniyle soğuyan havadan etkilenip, anne ile kızının kaldığı odaya elektrikli sobasını kurup, gece uyumaya başladı. Ancak sabah saatlerinde evin duman ve alevlerin kapladığını fark eden Baki Gökçe, hemen kalkıp, eşi ve kızının bulunduğu odaya güçlükle girdi. Kendisi de yangından etkilenen Baki Gökçe, alevlerin arasında kalan ve aynı yatakta uyuyan eşi Hamiyet ile engelli kızı Seval'i güçlükle sürükleyip, daire kapısının önüne getirdi. İdiaya göre Baki Gökçe'nin yangın nedeniyle şişen kapıyı açamadı. Eşi ve kızını kapı eşiğine bırakan Baki Gökçe, diğer odaya girip, baygın haldeki oğlu Raşit'i (27) sürükleyip, yaklaşık 4 metreyi bulan evin balkonundan aşağı bıraktı. Baba Gökçe, daha sonra kendisini de balkondan yere bıraktıktan sonnra kan içinde kalıp, koşarak komşularından yardım istedi.

Yangını gören komşuları, durumu polis, itfaiye ve 112 Hızır Acil ekiplerine haber verdi. Yangın yerine bir süre sonra polis, ambulans ve itfaiye ekipleri geldi. 112 Hızır Acil ekipleri, daha önce komşuların kırdıkları kapıdan içeri girip, alevler arasında anne ile kızının yerde yanarak öldüğünü gördü. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi sonucu evdeki alevler kontrol altına alındı. Çıkan yangında balkondan atlayan baba Baki ile oğlu Raşit Gökçe yaralı olarak ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Alevlerin arasında kalan baba ile oğlunun durumlarının ciddi olduğu öğrenildi. Yangında yanarak can veren anne Hamiyet ile engelli kızı Seval Gökçe'nin cesedi ise Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi