Peygamber sevgisi meydana sığmadı

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

GİRİŞ 12.04.2015 18:25 GÜNCELLEME 12.04.2015 18:27
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Şehirler arası otogar yanındaki miting alanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine vatandaşlar sağanak yağmura rağmen akın etti. Hür Dava Partisi’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök’ün de katıldığı etkinliğe binlerce Batmanlı akın etti. Okunan ilahi ve marşlar eşliğinde atılan tekbirler ile başlayan programda sanatçı Özcan Atsat, Bilal Dalkılıç, Bilal Güler Peygamber Sevdalıları Platformu kız ve erkek çocuklardan oluşan iki ayrı çocuk grubu tarafından ilahiler okundu.

Okunan ilahiler sonrası Kürtçe bir konuşma yapan bölge alimlerinden Molla Münir Şanlı, Allah’ın yolundan başka diğer bütün yolların batıl olduğunu belirtti. Molla Şanlı, “Biz kime hizmet etsek bu dünyada kalır. Biz Allah'a hizmet etsek onun kulu olsak hem dünyada hem ahirette karşılığı var. Bizim Peygamberimizle aramızda 1400 yıl geçti ama sevgisi hala kalbimizde var. Peygamberimiz Allah’ın emrini söyledi kimsenin minnetini almadı. Bütün dünyayı karşısında aldı. Büyüklük buradadır. Onun bu büyüklüğü davasına olan bağlılığıdır. Peygamberimiz Allah’ın emrini yerde bırakmamak için bütün varını yoğunu feda etti. Kur'ana hakaret edilse asla Muhammed (SAV) kabul etmezdi. Onun askeri ve adamı da yoktu. İnsanlar neden arkasında durdu. Çünkü Allah'a olan bağlılığıydı. İslam davasını yaymak hiç kolay da değildi. Onun başına bütün sıkıntılar geldi ama pes etmedi. Onun ve sahabelerinin samimiyeti çoktu” dedi. 

“BİZİM DE SAHABELER GİBİ DAVAYA SARILMAMIZ LAZIM”

Hz. Ebubekir ve diğer sahabelerin bütün zulümlere rağmen yine de Peygamberin yolundan çıkmadıklarını vurgulayan Molla Şanlı, sahabelerin tüm sıkıntılarını bir kenara bırakarak, sadece Peygambere olan aşk ve muhabbetlerini merkeze aldıklarını ve her şeylerini davalarına kurban ettiklerini söyledi. Molla Şanlı, “Sahabelerin ona bağlılığı fazlaydı. Peygamberimize zenginlik ve makam vaat ettiler ama o davasını bırakmadı. Dünyanın bütün güzelliklerini elinin tersiyle itti. Davası dünya olmadığı için kabul etmedi. 'Eğer güneş ve ayı elime verseniz yine de bu davamdan vazgeçmem' dedi. Allah’ın davası nasıl ki büyüktür o da bu büyüklüğü bildi. Allah’ın davası rahat ve bolluk içinde değil. Allah’ın davası çok zordur. İslam davası bedel ister. Biz onun yolundan ve sevgisinden her yerde bahsedelim onun davasını evimizde ve anlatalım. Onun hayatını hayatımızdan uzaklaştırmayalım. Bugün küfür bizi Muhammedî sevdadan uzak tutmak istiyor. Ama biz Hüseyinler ve Saidler gibi bu davaya canımızı vereceğiz ve bu yoldan dönmeyeceğiz. Bu halkımız Müslümandır onlara anlatalım. Allah bu sevgimizi kendisi için hayırlı kılsın” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşma sonrası okudukları ilahilerle kalabalığı coşturan Özlem Ajans sanatçılarına etkinliğe iştirak eden Batmanlılar tekbir ve salavatları ile iştirak eti. Program Kur'an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun’un okuduğu dua ile son buldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • nurullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan herkese bir şey soyluyor bu etkinlik ler düzenlenen kardeşlerim önce likle Allah razi olsun Allah hayrinizi kabul etsin o alan için de hz muhammed (sav) saltu selam getiriyor lardı bir bayrak Vardı laillahillallah Muhammed resulullah bide isteyen her müslüman kardeşimin miz gele bilirdi orası bir kutlu dogum meydaniydi .........
    Cevapla
  • NURİ 8 yıl önce Şikayet Et
    sevgi göstermek ona uymak ile olur, birde kaçak elektrik olmazsa yaaa.
    Cevapla
  • Bilmem ne 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah sayınızı artırsın....
    Cevapla
  • Bahadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Metin yazar sacmalamisin muslumunanin irkciligi olmaz
    Cevapla
  • Metin Yazar 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin en islamcısında bile müthiş bir Kürtlük, Kürtçülük,asabiye damarı var. Kimi Kürtler bu ırkçılık damarını sosyalizmle, kimi de İslamla kamufle ediyorlar.
    Cevapla
  • HAKKI 8 yıl önce Şikayet Et
    metin kardeşim Pegamber efendimizin(SAV)veda hutbesini iyi okursan özellikle 11. paragrafı okursan ne demek istediğini gayet iyi anlarsın. olaya tükrçülük ve kürtçülük ekseninde bakarsan 31 senedir bitmeyen terör belasından değil 31 sene 310 senede kurtulamayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"