Doğu Anadolu kara teslim

Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı kesimlerinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Doğu Anadolu kara teslim
Doğu Anadolu kara teslim
GİRİŞ 13.04.2015 11:13 GÜNCELLEME 13.04.2015 11:13

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu olacağı ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzurum, Erzincan, Kars ve Ağrı'da karla karışık yağmur ve kar, Iğdır'da ise yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 2, Erzurum, Hakkari ve Ardahan'da sıfırın altında 1, Muş, Hakkari ve Ağrı'da sıfır, Van'da 1, Erzincan'da 3, Iğdır'da 4 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan ve Iğdır'da 12, Muş'ta 7, Kars ve Ağrı'da 6, Erzurum, Van ve Ardahan'da 5, Hakkari'de 4, Bitlis'te 3 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 9, Ağrı'da 4, Muş'ta 3, Hakkari'de 2, Kars'ta 1, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 75 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 42 santimetre ölçüldü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde cuma gecesi başlayan kar yağışı aralıklarla devam etti. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren ev ve iş yerlerinin önü ile arabalarının üzerinde biriken karları temizledi. Kentte, karla kaplanan bitkiler ve ağaçlar güzel manzara oluşturdu.

Nisan ayında yağan kar yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Esnaf yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için yem bıraktı.

Van, Erzurum, Bitlis, Muş ve Hakkari'de gece saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Bitlis, Muş ve Hakkari'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı il merkezlerini beyaza bürüdü. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlerken, okula giden öğrenciler de kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ise çiçek açan meyve ağaçlarının karla kaplanması kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Van'da da özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı