Suriyeli İbrahim: Onurum her şeyden önce gelir

Gaziantep'te 10 kardeşine bakan Suriyeli İbrahim'in sözleri izleyenleri derinden etkiliyor...

GİRİŞ 13.04.2015 13:04 GÜNCELLEME 13.04.2015 17:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Halep'te Esed güçlerinin bombardımanının ardından ülkelerinden kaçmak zorunda kalan İbrahim ve ailesi Gaziantep'e geldi. Ancak annesi ve babası, başka insanlarla evlenerek onları yalnız bıraktı. Şimdi İbrahim, sabah namazından yatsı namazı bitişine kadar camide ayakkabı boyayarak 10 kardeşini geçindirmeye çalışıyor.

''ONURUM HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR''

İbrahim'in metaneti ise izleyenleri şaşırtıyor. Henüz 10 yaşını bile geçmeyen Suriyeli çocuk, kardeşlerinin karnını doyurmak için sabah kahvaltı bile yapmadığını, akşam evdekilere yiyecek getirdikten sonra kalan kısmını kendi yediğini söylüyor. İnsanların kendisine 'kibirli kibirli' baktığını söyleyen İbrahim, 'Onurum her şeyden önce gelir, neden dileneyim ki, çalışabilirim. Anneme babama gidiyorum ikisi de beni kovuyor. Ben de kardeşlerime bakmak zorundayım.' diyor.

(suriyedevrimi.com)

YORUMLAR 7
  • Beytullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne bicim Anne Baba bunlar...bunlardan hesap sorulmali !!! Allah askina o cocuklara hemen yardim edilmeli. Böyle Anne Baba nin artik hic bir zaman cocuk yapma hakki yok.Yaziklar olsun size !!!!!!
    Cevapla
  • suat trabzon 9 yıl önce Şikayet Et
    devletten yardım alıyorlar rahatlıkla. Dilenci çetelerinin oyunları bunlar. Beleyediyelerde tonlarca yeni elbise var. Fukara gibi dolaşmalarına gerek yok. İsteseler giyinebilirler.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni o duruma düşürmesin kardeş.Dediklerini yapmak zorunda kalmazsın umarım.
    Cevapla
  • tepkili 9 yıl önce Şikayet Et
    helal sana onurlu, yürekli çocuk. adam gibi adam.
    Cevapla
  • bilinmeyen 9 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha yazık çocuklara yardım edelim..bu çocukları ülkemize alalım fakat bu çocuğun anne babası gibi terk edenleri bulup sınır dışı etmek lazım böyle kişiliksiz böyle karaktersizlik olur mu?Evet oluyormuş.. bu çocukların anne babası arkasını kurtarmak için ülkemize gelmişler...işte üzülürsem çocuklara üzülüyorum...
    Cevapla
  • Ikizguc 9 yıl önce Şikayet Et
    Var ol.cocuk var.ol bu dünyaya onuru ogret bize de kiymet bilmeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!