33 askerin yargılanmasına devam edildi

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili haklarında 'casusluk' davası açılan 33 askerin yargılanmasına devam edildi.

33 askerin yargılanmasına devam edildi
33 askerin yargılanmasına devam edildi
GİRİŞ 13.04.2015 17:12 GÜNCELLEME 13.04.2015 17:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kamuoyunda 'Selam Tevhid' olarak bilinen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adı altında yürütülen soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan 17 asker duruşmaya katılmadı.

Geçen yıl 1 Ocak'ta Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde, 19 Ocak'ta ise Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar sonucu Adana bölümü ile ilgili 13 asker hakkında, Hatay'daki arama konusunda 20 asker hakkında 'Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Her iki dava birleştirildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve gizlilik kararı bulunan duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıkların 13'ü ile avukatlar katılırken İstanbul'da tutuklanan Jandarma Yarbay E.T., binbaşı B.K.'nin de aralarında bulunduğu H.K., G.M., H.İ.K., Ö.K., M.Ö., H.Ö. H.K., H.A., G.B., H.Ö., İ.A., İ.Ö., İ.K., S.A. ve M.S. ise duruşmaya getirilmedi.

Duruşmada sanık askerlerin ifadelerinin alındığı bildirildi.

YORUMLAR 3
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    herşeyi itiraf edin anlatın. kendinizi düşünün vatanınızı düşünün o hainin peşinden niye gidiyorsunuzuü ki daha gençsiniz hayatınızı mahvetmeyin
    Cevapla
  • feda 9 yıl önce Şikayet Et
    binlerce caan...maddiyat...ah ülkem ah...ALLAHIM müslüman milletlerini, mülüman yurtlarını her türlü İİÇÇ ve dış tehlikelerden koru. Amin.
    Cevapla
  • feda 9 yıl önce Şikayet Et
    terörün niye bitmediğinin örneklerinden biri... Allah sizin....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü