İlk Adıyaman STK Zirvesi başarıyla gerçekleşti

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) tarafından ilk kez düzenlenen ‘Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’ başarıyla tamamlandı.

İlk Adıyaman STK Zirvesi başarıyla gerçekleşti
İlk Adıyaman STK Zirvesi başarıyla gerçekleşti
GİRİŞ 14.04.2015 09:20 GÜNCELLEME 14.04.2015 09:20

İstanbul Bağcılar’da bulunan Adıyaman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen zirve iki gün sürdü. Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan Adıyamanlı derneklerin temsilcilerinin katıldığı STK Zirvesi’nin sonuç bildirgesine göre, zirvenin her yıl yapılmasına ve güçlü bir ileşitim ağının kurulmasına karar verildi.

Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED), Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulan Adıyamanlı il ve ilçe derneklerinin katılımıyla ‘STK Zirvesi’ düzenledi. 
Adıyaman Kültür Merkezi’nde yapılan zirvenin açış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Nevzat Bayhan, sivil toplum kuruluşlarının önemini vurgulayarak, “İlk kez tüm dernek başkanlarını bir zirvede bir araya getirdik. Her dernek yaptığı çalışmalar ve güçlü işbirliği oluşturmak adına önerilerini sunacaklar. Adıyamanlılar her platformda kendini ispatlama yolunda çalışmalar yapmaktadır. Günümüzde önemi artan sivil toplum kuruluşları olarak da birlikte hareket etme ve ortak sorunlara ortak çözümler bulma yolunda çalışmalarımızı artırmalı, birlikte hareket etme anlayışını oluşturmalıyız. Adıyaman’ımıza daha iyi hizmet etmek, hemşehrilerimizin dertlerine derman olmak için önyargısız, güvenilir, samimi ve gayretle çalışmalarımıza devam etmeliyiz” diyerek STK Zirvesi’nin hayırlı olmasını diledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, eski başkanlardan Ömer Özkartal ve Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi, Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu da yaptığı konuşmalarda, Zirve’nin başarıya ulaşması dileğinde bulunarak, yapmış olduğu öncülükten dolayı Adıyamanlılar Federasyonu’nu kutladılar.

STK Zirvesi’nin birinci oturumunda MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, ikinci oturumda ise Dr.Resul Kurt konuşmacı olarak yer almasının ardından, tüm dernek başkanları tek tek söz alarak yapmış oldukları çalışmaları anlattılar ve sorunlarını dile getirdiler. Dernek başkanları STK Zirvesi’ni oldukça önemsediklerini de söyleyerek, her yıl tekrarlanması ve alınan kararların takibinin yapılması gerektiğini belirttiler.

Gün boyunca süren toplantının ardından ‘STK Zirvesi Sonuç Bildirgesi’ yayınlandı

Bildirgeye göre; 
•    Zirve’nin yılda bir kez yapılmasına,
•    Dernekler arasında ortak bir iletişim ağının oluşturulmasına, sekretaryayı ADIFED Genel Sekreterliğinin yapmasına,
•    Birlik ve dayanışma için Federasyon’a üyelik için genel kurul kararlarının alınmasına,
•    İş gücü ve iş imkanlarının araştırılıp geliştirilmesine,
•    Uygulanabilir yatırım ve kalkınma politikalarının oluşturulmasına,
•    Bilgi toplumu olabilme adına gönüllü kuruluşların nitelik ve nicelik olarak geliştirilmesi için gerekli adımların atılmasına,
•    Deneyim, bilgi ve birikimin birey ve gruplar arasında paylaşılmasına,
•    Merkezi idare, devair-i devlet ve hemşehrilerimiz arasında lüzumu halinde arabuluculuk yapması, gerekli ve faydalı girişimler için aktörler arasında köprüler kurulmasına,
•    Gerek kamu kurum, gerekse de sivil toplum kuruluşları ile ortak projelerin yapılması, akademik çevreleri de çözüm ortağı yaparak aydınlatıcı bilgi şöleni, kurultay, şura, konferans, seminer, toplantı gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesine,
•    Deprem, yangın, sel gibi olağanüstü durumlara kısa zamanda organize olacak şekilde birimlerin oluşturulması, AB, Dünya Bankası, UNESCO, Birleşmiş Milletler gibi kuruluşların fonlarından istifade etmek için çalışmaların yapılması, mevcut projelerin yazılması ve sunulması için yetkin kişilerden oluşan AR-GE merkezinin kurulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Adıyaman STK Zirvesi,  Cemile Sultan Korusu’nda İş’te Adıyaman Dergisi Yayın Yönetmeni Abdurrahman Fidancı’nın organize ettiği ‘Adıyaman Muhabbet Akşamları’ programıyla sona erdi. Harfane ekibinin yer aldığı, çiğköftenin yoğurulduğu ve halayların çekildiği gecede, konuklar yoğun geçen günün yorgunluğunu attı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”