Çatışmanın görgü tanığı o anları anlattı

Ağrı’nın Diyadin ilçesindeki PKK ile askerler arasında çıkan çatışmanın tanığı olan ve ağabeyi yaralanan Sevgi İlboğa konuştu.

Çatışmanın görgü tanığı o anları anlattı
Çatışmanın görgü tanığı o anları anlattı
GİRİŞ 14.04.2015 13:41 GÜNCELLEME 14.04.2015 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tendürek Dağı bölgesindeki Yukarı Tütek köyünde yaşanan çatışmanın tanığı olan MEYA-DER yöneticisi Cenap İlboğa’nın kız kardeşi Sevgi İlboğa, yaşananları anlattı. Sevgi İlboğa, PKK ile asker arasında çıkan çatışma seslerini duyarak köye gittiklerini belirterek "Orada askerlerin yaralı olduğunu gördük. Askerleri sırtımızda taşıyarak hastanelere yetiştirmeye çalıştık. Orada benim ağabeyim Cenap İlboğa, canlı kalkan olarak üç yerinden yaralandı ve şu an Erzurum’daki hastanede yoğun bakımda. Biz bu barış sürecinin bozulmaması için askerleri sırtımızda taşıyarak getirdik" dedi. Ağabeyinin barış için canlı kalkan olmaya gittiğini anlatan

İlboğa, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlar oraya fidan dikmeye gitmişlerdi. Biz, barış sürecinin bozulmasını istemiyoruz. Analar ağlamasın artık. Çünkü iki tarafta bizim kardeşimiz. İki tarafında ölmesini istemiyoruz. Artık savaşsız bir dünyada yaşamak istiyoruz. Barışın olacağı bir dünyaya adım atmak istiyoruz. O askerleri o halde görünce içimiz kan ağladı. Çünkü, askerde bizim kardeşimiz askerin ölmesini istemiyoruz. Barış sürecinin bozulmasını istemiyoruz. Barış sürecinin bozulmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Askeri orada ölüme terk etmiş olsaydık, vicdan olarak nasıl rahat yaşayabilirdik bu dünyada. İki tarafta ağlamasın, bu kan durdurulsun. Artık savaşsız ve barışın olduğu bir dünyada yaşamak istiyoruz."

YORUMLAR 2
  • ihsan 8 yıl önce Şikayet Et
    sizi ALLAH'a havale ediyorum.
    Cevapla
  • ayni seneryo 8 yıl önce Şikayet Et
    o askerleri o bogeye gonderen komutanin bu istede yuzde yuz haberi var bu olay benzeri daha oncede olmustu, bir kere askerin gitigi bolge cok dikkatlica gozden gecirilir ama askeri olume atan ergenekon cu komutani sorguya cekmek lazim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi