Çaykur için gece yarısı kuyruğa girdi

Çaykur'a alınacak 3 bin 500 işçi için bölge illerinde bu sabah mesai saatinden itibaren başvurular alınmaya başlandı

Çaykur için gece yarısı kuyruğa girdi
Çaykur için gece yarısı kuyruğa girdi
GİRİŞ 15.04.2015 09:21 GÜNCELLEME 15.04.2015 09:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dün akşam duyurulan alım başvurusu için mevsimlik işe girmek isteyenler Rize’de Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü önünde gece yarısından itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.

Çaykur bünyesinde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarda çalışacak 3 bin 500 işçi alımı için bu illerde başvurular başladı. İşe girmek isteyenler 2 bin 375’inin alınacağı Rize’de gece yarısından itibaren İş-kur İl Müdürlüğü önünde sıraya girdi.

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün iki katı arasındaki merdivenlerden başlayan kuyruklar bina dışına  taştı, caddedeki işyerleri önünde uzayıp gitti. Bekleyişi sürdüren  vatandaşlar işe girmek için umutlu odluklarını söyledi.

10 GÜN SÜRECEK

En az ilkokul mezunu 2 bin 370 erkek işçi, yaş çay yükleme ve boşaltmada  görevlendirilecek, 600 işçide meslek ve teknik lise ile yüksek okul mezunu olma şartı aranacak. 180 mevsimlik Ziraat ve Orman Mühendisi ile 350 çay eksperi işe alınacak.  İşçilerin 2 bin 375’i Rize, 783’ü Trabzon, 276’sı Artvin ve 66’sı da Giresun’da görevlendirilecek. Bugün başlayan başvurular bölge illerindeki Türkiye İş Kurumu Müdürlüklerinde 10 gün boyunca sürecek. 2 bin 370 yükleme ve boşaltma işçisi için 5 Mayıs tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Diğer işçiler en az 60 ve üzeri KPSS puanı alanlar arasından alınacak. İş başvurusunu 4 ilde ikametgahı bulunanlar yapabiliyor.

DHA

YORUMLAR 5
  • buhara 9 yıl önce Şikayet Et
    Ecevitin onune yazar kasa degil gul atildi demi
    Cevapla
  • hakkı kul 9 yıl önce Şikayet Et
    Alınacak olan 3.500 kişinin kaçı önceden kapatıldı.Millet bunu bilsin boşuna sıra beklemesin
    Cevapla
  • ATA 9 yıl önce Şikayet Et
    demek bu kadar insan işsiz! anlayana.
    Cevapla
  • EKOOOO 9 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden hiç işsiz yoktu,ülke refah huzur içindeydi.. Anlayana!!! Dış borç yok ,esnaf mutlu,IMF bizden borç alırdı,geçim derdi sıfırdı...
    Cevapla
  • İSMAİL KAŞDEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    3 çocuk yapın sıraya girsin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi