İstanbul için hava durumu uyarısı 26.04.2015

İstanbul'da hava durumu nasıl? Meteoroloji'den İstanbul İzmir Ankara İl İl hava durumu açıklaması geldi

İstanbul için hava durumu uyarısı 26.04.2015
İstanbul için hava durumu uyarısı 26.04.2015
GİRİŞ 26.04.2015 09:23 GÜNCELLEME 26.04.2015 09:22

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak? Meteoroloji'nin resmi sitesinden yayınlanan bilgiye göre tüm yurda yağış uyarısı yapıldı.

 

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

TÜRKİYE'NİN BEYAZA BÜRÜNEN İLLERİ

Hava sıcaklıkları 12 derece artacak

Hava sıcaklıkları bugün itibaren ise ülke genelinde 8 ila 12 derece artacak. 

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, bu hafta boyunca etkili olan soğuk ve yağışlı hava, bugün doğu bölgelerde etkisini devam ettirdikten sonra yurdu terk edecek.

Hava sıcaklıkları bugün ülkenin batısında, yarından itibaren ise ülke genelinde 8 ila 12 derece arasında, hissedilir derecede artacak.

 Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, yurt genelinde normalleri civarına, iç bölgelerde ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerine kadar çıkacak.

Cumartesi yurtta yağış beklenmezken, gece saatlerinde Çanakkale çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, pazar günü Marmara'nın güneyi, Kuzey ve İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde, pazartesi ise Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimi, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olması bekleniyor.
 
Hava sıcaklıklarındaki yükselişle birlikte normalleri civarı ve iç kesimlerde mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık seyrinin, mayıs ayının ilk haftasına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kritik yağmur ve kar uyarısı!

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinde kuvvetli ve sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, akşam saatlerinden sonra Hatay’ın kıyı kesimleri, Osmaniye ve Adana’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 5 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu, yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batı kesimleri yağmurlu 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

Erzurum: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.) 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

 

 

Meteorolojiden flaş açıklama: Yarından itibaren..

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Güler, yarından itibaren yağışların kesileceğini ve hava sıcaklıkların yükselişe geçeceğini bildirdi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisanda hava sıcaklığının mevsim normallerinin ortalama 2 derece altında ve normale göre yağışlı geçtiğini söyledi.  

Hafta başından itibaren daha da soğuyan havanın mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyrettiğini dile getiren Güler, yarından itibaren yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların yükselişe geçeceğini kaydetti. 

Güler, cumadan itibaren artık İstanbul ile batı bölgelerde "bahar" havalarının kendini göstermeye başlayacağını anlatarak, "Nisan başından beri mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların cuma gününden itibaren mevsim normallerine, hafta başından sonra da mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Yarın kent genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını tahmin ettiklerine işaret eden Güler, "İstanbul'da hava yarın da mevsim normallerinin altında olacak. Buna göre havanın, Anadolu yakasında yerel olmak üzere, öğle saatlerine kadar aralıklı hafif yağmurlu geçmesi, sıcaklığın da en düşük 5, en yüksek 13 derece civarında olmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, Balkanlardan gelen yağışlı sistemler yurt genelinde etkisini gösterecek. 

Hava sıcaklıklarının hissedilir derece azalacağı tahmin edilirken, kuzey kesimlerde başlayan sağanak yağışlar, bugün iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam edecek.

İşte bölge bölge hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceğinin ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağının tahmin edildiğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada yurdun kuzey kesimlerinde başladığı belirtilen sağanak yağışların; bugün iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam etmesinin beklendiği kaydedilerek "Bu yağışlı havaya ilave olarak salı günü ülkemizin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; bugün ülkenin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde, salı günü Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgası ile hafta sonuna kadar azalarak kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca soğuk ve yağışlı hava sisteminin cuma gününden sonra yurdu terk edeceği ve hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artmasının beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hafta boyunca, yurt genelinde tahmin edilen hava durumu, şöyle;

BATI KARADENİZ'İN İÇ KESİMLERİ VE ARDAHAN ÇEVRELERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

"Salı günü Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor"

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

"Çarşamba günü Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor"
 
MARMARA'NIN DOĞUSU, KARADENİZ, AKDENİZ, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAĞIŞLI

"Perşembe günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, Karaman, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor"
 
HAFTA SONU SICAKLIK ARTIYOR

"Cuma günü soğuk ve yağışlı havanın doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi, batı bölgelerimizden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor"

Meteoroloji'den 4 kritik uyarı birden

Meteoroloji'den yapılan hava tahmin raporunda 4 farklı uyarıya yer verildi.

Açıklamada, Akdeniz'de fırtına, Doğu kesimlerde kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı, Doğu ve Doğu Akdeniz'de kesimlerinde kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

 

"AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR"
 

Akdeniz'de fırtınanın beklendiği açıklamada, Batı Akdeniz açıkları ile Doğu Akdeniz'in batısında rüzgarın yarın (21.04.2015 Salı) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Batı Akdeniz açıklarında Salı gece saatlerine(23:00) kadar, Doğu Akdeniz'de Çarşamba günü ilk saatlerine(03:00) kadar etkisini sürdürmesi tahmin edilmektedir. Antalya körfezinde Çarşamba(22.04.2015) günü ilk saatlerden (00:30) itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Çarşamba sabah(09:00) saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 
 

"DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR"
 

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ve yarın (Salı) , Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Yarın (Salı) Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

"DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT"
 

Doğu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın; Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 

"DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR"
 

Yarın (Salı) öğle saatlerinden 22.04.2015 Çarşamba günü öğle saatlerine kadar , Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli yer yer yer çok kuvvetli (26-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sıcak hava dengemizi bozuyor

Psikolog Nagihan Akarsu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan bahar depresyonu hakkında uyarılarda bulundu.

Baharın gelmesiyle birçok insanda canlılık ve hareketlilik gözlenirken, salgılanan serotonin ve melatonin hormonlarında bir artış olduğunu, bu geçişe ayak uyduramayan kişilerde hormonlar az salgılandığı için depresyona yatkınlığın arttığını belirten Psikolog Nagihan Akarsu, “Bahar depresyonu herkeste görülecek diye bir şey söz konusu değildir.

Daha çok genetik olarak depresyona yatkınlığı olan ve geçmişte depresyona girmiş bireyler bahar depresyonu yaşamak konusunda risklidir. Çoğu zaman kişilik yapısı da bu tür bir depresyona zemin hazırlayabilir. Örneğin içe dönük, kendini ifade etmekte zorlanan kaygılı insanların sadece mevsim geçişlerinde değil dönem dönem depresif durum yaşamaları mümkündür." dedi.

Psk. Nagihan Akarsu, “Kış aylarındaki durağanlığın, mutsuzluk ve enerji kaybının aksine, bahar depresyonunda agresiflik, tahammülsüzlük ve huzursuzluk kendini daha çok gösterebilir. Mükemmeliyetçi kişilerin beklentileri yüksek olduğu ve katı kurallara sahip oldukları için değişime uyum sağlamaları zordur. Üstelik depresif belirtilerin olmasını bile çoğu zaman kabullenemezler ve sırf kabullenemedikleri için de belirtiler artabilir" diye konuştu.

"DEPRESYON 3 HAFTA SÜREBİLİR"

Bu dönemde şikayetlerin çoğunlukla dikkat eksikliği, unutkanlık, isteksizlik, iştahsızlık, sık sık kendini gösteren iç huzursuzluk ve gerginlik olduğundan bahseden Psk. Nagihan Akarsu konuşmasına şöyle devam etti: “İsteksizliğe ve halsizliğe bağlı olarak iş performansı, yapılacak işlerin gözlerinde büyümesi ve bununla ilişkili olarak tahammülsüzlük ön plana çıkar. Bazılarında ise etkisi bulantı, mide ağrısı, kas ağrıları ve cinsel isteksizlik gibi çok daha farklı yönlerde olabilir. Bu belirtileri yaşarken, tanı gerektirmeyen depresyondan ayırmak için 2 ila 3 haftadan daha fazla devam etmesi beklenir. Eğer 2-3 haftadan daha fazla süre devam ediyorsa, kişinin bu konuyla ilgili bir uzmandan destek alması önemlidir" şeklinde konuştu.

"BAHAR DEPRESYONUNDAN KURTULABİLİRSİNİZ"

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kişilerin bahar depresyonuna yakalanmamak için yapabileceklerine de değinen Psk. Nagihan Akarsu konuşmasına şöyle devam etti: “Güneş kendini gösterdiğinde öncelikle rutin kontrollerinizi yaptırmanız iyi olabilir. Eksiklik ne varsa tamamlayalım ki diğerlerini yapmak için enerjimiz tam olsun. Kıştan kalan hareketsizliğe bağlı bir enerji kaybı da çabası tabi. Hemen hareketlenebileceğiniz ve iyi hissedebileceğiniz bir sosyal devrim yapabilir ve fitnes-plates kursları, dağcılık kulüpleri, dans kursu, bisiklet grupları gibi bir kursa başlayabilirsiniz.

'O kadar yoğunum ki bunlar için zaman yok' diyorsanız, günde yarım saat yapabileceğiniz yürüyüş size iyi gelecektir. Baharın gelişi gerçekten birçok durumdan kurtulma üzerinizdeki yüklerden arınma vaktidir, ancak etraftaki olumsuzluklara alışmış, adapte olmuş bir zihin, neyin farkında olabilir ki? Siz de bir an önce kışın ağırlığını atıp güneşin ılıklığı, baharın hafifliğinin farkına varın ve çok geç kalmayın."

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!