Erdoğan'ın adı Sri Lanka'daki okula verildi

İHH İnsanı Yardım Vakfı, Sri Lanka'daki partner kuruluşuyla birlikte yaptırdığı okula Recep Tayyip Erdoğan adını verdi.

Erdoğan'ın adı Sri Lanka'daki okula verildi
Erdoğan'ın adı Sri Lanka'daki okula verildi
GİRİŞ 15.04.2015 15:32 GÜNCELLEME 15.04.2015 15:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İHH İnsanı Yardım Vakfı'ndan 7 kişilik ekip, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında Sri Lanka'ya gitti.

İHH ekibi programın son gününde İHH ve Bem-Bir-Sen işbirliğiyle Trincomalee kentine bağlı Mutuar köyünde yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulunu düzenlenen törenle hizmete açtı. Yapılan konuşmaların ardından İHH ekibi ve okul yetkilileri, Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu'nun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından İHH heyeti sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

100 öğrencinin eğitim alabileceği 4 derslikli Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu'nda anaokulu öğrencileri de eğitim alabiliyor.

Sri Lanka'nın Puttalam kentinde, yetim çocukların da eğitim gördüğü Zahira Koleji'ni ziyaret eden İHH ekibi, burada çiçeklerle karşılandı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından okulu gezen İHH ekibi, resim yarışmasına katılan öğrencilerle birlikte resim çizdi.

Ardından kolejin konferans salonundaki etkinliğine katılan İHH ekibini öğrenciler, burada 5 dilde selamladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunmasıyla başlayan programda Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirildi. Burada düzenlenen gösterilerde yetim öğrenciler Türkçe, İngilizce, Arapça ile yerel dillerde şiirler okudu, tiyatro ve dans gösterileri sundu.
Daha sonra yetim çocukların eğitim aldığı Thilaidi devlet okuluna geçen İHH ekibi, burada da törenle karşılandı. İHH'nın ülkedeki partneri Serendip Vakfı'nın destek verdiği yetim çocuklar, yöresel dans gösterisi yaptı. Kız öğrencilerin okuduğu duaların ardından ip çekme, koşu, çuval, balon patlatma yarışmaları düzenlendi. Yarışmaların birincilerine çeşitli ödüller verildi.

İHH ekibi, etkinliğe katılan yetim çocuklara da hediyeler verdi. Etkinlik sonunda çocuklar tekbir getirerek, "Rabia işareti" yaptı.

Etkinlikte konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yıldırım, kendilerini karşılayan ve programı hazırlayan yetim çocuklara teşekkür etti.

İHH'nın ülkedeki partneri olan Serendip Vakfı yöneticilerine de yetimlere sahip çıktıkları için teşekkür eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bize öğretilen tüm bilgilere baktığımız zaman, coğrafi ve siyasi haritalarda gösterilen tüm sınırlar sunidir. Farklı ülkelerde olsak da ümmet için aslında siyasi ve coğrafi bir sınır yoktur. Biz bir ümmetiz. Hazreti Muhammed der ki; 'Bir Müslüman'ın vücudu bir acı hissederse bütün Müslümanlar aynı acıyı hisseder.' Bundan dolayı Müslümanlar için sınırlar suni ayrımlardır. Küba'daki bir Müslüman da bizim kardeşimiz, Sri Lanka'daki bir Müslüman da bizim kardeşimizdir. Müslümanlar ancak ve ancak kardeştir" diye konuştu.
Yetimlere kardeşlik borcunu yerine getirmek için bu ülkeye geldiklerini anlatan Yıldırım, "Biz Türkiye 'deki kardeşlerinizin selamını getirmek için gelen elçileriz" dedi.
Etkinliğin sonunda kesilen kurban etleri kentteki yoksullara ve yetimlere dağıtıldı. 

YETİM AİLELERİNE İŞ VE EV YARDIMI

Ayrıca “Yetim Ailelerini Kalkındırma Projeleri” çerçevesinde 15 aileye bakkal dükkânı, 5 aileye "tuk tuk" adı verilen yolcu taşıma aracı, 15 aileye 50'şer civciv ve kümes, 10 aileye de kuruyemiş paketleme dükkânı temin edildi.  Yine evleri olmayan 5 yetim aileye, yapımı ve tefrişatı tamamlanan evleri teslim edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun yakışır
    Cevapla
  • Niyazi mutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Keşke suriyede ırakta mısırda libyada yada diğer kana bulanan müslüman ülkelerinden birine adı verilseydi.
    Cevapla
  • ATA 9 yıl önce Şikayet Et
    komedi gibi...
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    saymış ola
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”