Şanlıurfa karıştı! Mahalleli ayağa kalktı

Şanlıurfa'da Suriyeli aile ile mahalleli arasında çıkan; taş, sopa, satır ve tuğlaların kullanıldığı kavgayı polis sonlandırdı.

GİRİŞ 16.04.2015 01:15 GÜNCELLEME 16.04.2015 01:31
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Olay, akşam saatlerinde Eyüp Nebi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mahallede kiraladıkları evde perdeleri açıp üstsüz şekilde gezerek yüksek sesle müzik dinleyen Suriyeli aile ile mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı.

KAVGAYI POLİS BİBER GAZI İLE SONLANDIRDI

Komşularının uyarılarına rağmen yüksek sesle müzik dinlemeyi sürdüren Suriyeliler ile mahalleli birbirlerine taş, sopa, satır ve tuğlalarla saldırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda polis, kavgayı biber gazı kullanarak sonlandırdı.

SURİYELİ AİLE BAŞKA BİR YERE YERLEŞTİRİLDİ

11 yaşındaki A.Ö.'nün yaralandığı kavgada polis, tarafları sakinleştirip Suriyeli aileyi evden tahliye edip başka bir yere yerleştirdi. A.Ö., olay yerine çağırılan sağlık görevlileri tarafından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alınırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi.

EVİN PENCERESİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Polisin müdahalesiyle sona eren kavganın ardından mahalleli, evlerinin pencerelerine Türk bayrağı asıp, Suriyelilere tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Kaya, Suriyelilerin sürekli benzer davranışlarda bulunup mahallenin huzurunu kaçırdığını öne sürerek, "Bunlarda ne namus kaldı, ne de ahlak? Bizler evimizde pijamayla oturmazken, onlar rahat bir şekilde pencereleri açık yarı çıplak vaziyette geziyorlar. Bununla da yetinmeyip yüksek müzik sesiyle oynayıp göbek atıyorlar. Biz bunlara yardım elini uzattığımız için dağdaki gelip bağdakini kovuyor. Sonra da polis bizi suçlu buluyor. Bunlar yüzünden bizde Suriye’ye mi gidelim? Artık mahallemizde bunları istemiyoruz" dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 27
  • lefter 8 yıl önce Şikayet Et
    burda yorum yazanların bazılarının müslüman olduğunduğundan şüpeliyim..cahiliye döneminin fikirleri cirit atıyor ...bu fikire sahip hindular arakanlı aileyi linç ediyor...bu fikirdeki ezidi ışıdcı diye kurban eti dagıtan gencleri linç ediyor...bu fikirdeki harici tipler murted diye kbir köyü yakıyor.cahiliye fikirdeki avrupalı her müslümanı terörist sanıyor...bu fikirdeki ortaçağ papazları müslümanın ruhu varmı diye tartisiyor...Ey arkadaş bizim dinimizde toptancılık yok..bir aile ve suriye neler yazılmış, içlerinde ne mübarek Allahin kullarıda var...bu nasıl birkör cehalet, birde mahalleli gençlere bak, biri dese şu adam filancadır linç ederler..millet ,bu tipleri tebrik ediyor.
    Cevapla
  • Kefir 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyenin bütün çingeneleri mülteci kılığında Türkiyeye girip dilencilik yapiyorlar...Bunların yüzünden Suriyelilere karşı halkın bakışı her gün kötüleşiyor......oysa içişleri bakanı dilencilik yapan bu Çingeneleri toplayıp ya kamplara kapatırırsa yada sınırdışı ederse bu sorun çözülür...Aksi halde ilerde kurunun yanında yaşta yanacaktır...Hem diğer Suriyelilere yazık olacak hemde hükümet çok oy kaybedecek....
    Cevapla
  • cihannüma 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl Türkiye lilerin hepsi aynı değil mesela izmir ile şanlıurfa aynı değil suriyelilerin hepside aynı değil.Lazkiye bölgesinin izmirden farklı değil o yüzden bütün suriyelileri bir tutup suçlamayalım.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    misafir misafirligini bilmek zorunda. bilmeyenleri suriyeye sinir disi edeceksin. bu sadece suriyeliler icin gecerli degil. a
    Cevapla
  • asgari ücretli 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Şanlıurfa diye boşa dememişler.Bizim hakkımızı bu Suriyeli ler yiyor.Bizlere zarar hükümete oy kaybı bunlar.Bir yere misafir gittiysen o evin kıymetini bilecek kurallarına uyacaksınnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil