DHKP/C üyelerinin diskinden çıkan şok belgeler

DHKP-C operasyonunda ele geçirilen dokümanlarda, iktidar milletvekilleri ve kilit kurumlara yönelik saldırılara öncelik verilmesi istenmiş

DHKP/C üyelerinin diskinden çıkan şok belgeler
DHKP/C üyelerinin diskinden çıkan şok belgeler
GİRİŞ 16.04.2015 20:02 GÜNCELLEME 17.04.2015 08:17
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bahçelievler'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda yakalanarak tutuklanan iki örgüt üyesinde ele geçirilen flash diskteki dokümanlarda, örgüt üyelerinden, iktidar milletvekilleri, TÜSİAD üyeleri, emniyet, askeriye ve MİT binalarına yapılacak saldırılara öncelik verilmesi isteniyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 13 Nisan'da Yenibosna'da eylem hazırlığındayken yakaladığı terör örgütü DHKP/C üyelerinin üzerinden çıkan flash diskteki 18 sayfalık iki dokümanda, yapılabilecek saldırılarla ilgili detaylar yer alıyor.

Örgütün, saldırı hazırlığındaki tüm üyelerine dağıttığı belirlenen iki ayrı dokümanda, emniyet, askeriye ve MİT binalarına yapılacak saldırılara öncelik verilmesi emrediliyor.

Telefonla görüşmeleri kesin olarak yasaklanan örgüt üyelerinden, kimliklerinin belirlenmemesi için farklı siyasi görüşler içerisinde yer almaları isteniyor.

POLİSİ, POLİS KILIĞINDA VURMA HAZIRLIĞI

Dokümanlar, örgütün, militanlarına polis kıyafeti giydirip, satın aldıkları otomobilleri polis aracına, minibüsleri de çevik kuvvet otobüsüne çevirip saldırılarda kullanarak, iç ve dış basında daha fazla ses getirmeyi hedeflediğini ortaya koydu.

Polis kıyafeti giyecek bombalı saldırganın, bir kişiyi gözaltına alıp kelepçeledikten sonra daha önceden belirlediği karakola götürerek üzerindeki bombayı patlatabileceği ifadesine yer verilen dokümanlarda, motosikletli vur-kaç saldırıları da yer buldu.

İktidar milletvekilleri başta olmak üzere devlet büyüklerine ve üst düzey bürokratlara yapılacak saldırıların etkisine vurgu yapılan dokümanlarda, TÜSİAD yönetimine ve bazı önemli iş adamlarına da saldırı yapılabileceği yer alıyor.

AMERİKAN GEMİLERİNE SALDIRI İÇİN DALGIÇLIK EĞİTİMİ

Dokümanlarda, bazı örgüt üyelerinden, boğazdan geçen Amerikan gemilerine ve iş adamlarına ait yatlara yapılacak saldırılar için dalgıçlık eğitimi almaları isteniyor.

Sık sık silah ve bomba eğitimi almaları istenen örgüt üyelerinin, eylemleri sırasında parmak izi bırakmamak için eldiven kullanmaları emredilen dokümanlarda, kalabalık ortamlarda zehirli iğneyle kişiye özel saldırı düzenlenebileceği de anlatılıyor.

İstanbul emniyetinin, örgütün yapmayı planladığı saldırılar karşısında güvenlik güçlerinin hazırlıklı olması için iki dokümanı yurt genelindeki tüm emniyet, askeriye ve MİT kurumlarına dağıttığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu kafirlerin şerrinden herkesi korusun.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa değmeden olmaz
    Cevapla
  • Erenk29 8 yıl önce Şikayet Et
    dün pkk bugün dhkpc Miyadı dolanın yerine hep yenisini koyacaklar Ama gören bir göz var böylesi insanları Rabbim helak etsin
    Cevapla
  • Asım 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların oy verdikleri partileri takdir edersiniz, akp değil, muhalefete oy verenler, bu kişiler ile omuz omuzadır. herkes yerini böylece belirlesin.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    alllah sabırversin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı