MEB'den başörtülü öğretmen açıklaması

Milli Eğitim, 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı mağdur olup da Bakanlığa müracaat eden öğretmenlerin tamamının atamasını yaptı.

MEB'den başörtülü öğretmen açıklaması
MEB'den başörtülü öğretmen açıklaması
GİRİŞ 17.04.2015 13:53 GÜNCELLEME 17.04.2015 14:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede “AKP’nin meselesi başörtü değilmiş” başlığı ile manşetten yayımlanan haberlere ilişkin olarak, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarından öğretmen olarak görev yapmakta iken görevine son verilenlerden 5525 Sayılı Kanun’un ek 1 maddesi kapsamında olup da başvuruda bulunanlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümleri kapsamında ve benzer sebeplerden dolayı istifa edenlerin, soruşturma geçirenler ile aday iken ayrılanlar bilaistisna görevlerine döndürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, 28 Şubat sürecinde mağdur olan öğretmenlerden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel ve özel şartları taşıyanların ataması yapılmış olup, söz konusu genel ve özel şartları taşımayanlar ile emekli olanlar hariç olmak üzere başörtüsünden dolayı mağdur olup da Bakanlığa müracaat eden öğretmenlerin tamamının atamasının yapıldığı ve bu kapsamda atanamayan öğretmen bulunmadığı kaydedildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • fanki 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu memlekette basörtümü salina salina her kuruma girip cikiyorum ya size cok tesekkurler sayin cumhurbaskanim.. bugünleri görmekte varmis
    Cevapla
  • asıl yeri 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi yavaş iyi haberler gelmeye başladı, en iyi haber 7 sinde gelecek inş,
    Cevapla
  • ayşe 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bu.......akp yi seviyoruz
    Cevapla
  • İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel, yerinde bir uygulama, eksik olan tarafı emekli olmak zorunda olanlar.Onları tekrar mesleğe döndürmek mümkün olmasa bile yaş haddinden emekli olmuş, şeklinde gerekli derece kademe yükseltmeleri yapılarak emekli maaşları düzenlenebilir. Sonra sadece bayan öğretmenler değil eşinin durumunda emekli olmak zorunda kalan TSK mensubu, Emniyet mensubu ve diğer kamu kurumlarından emekli olmuş değil'''emekli olmak zorunda kalmış''' kamu personeli içinde uygulanması gerekir.
    Cevapla
  • Helall 9 yıl önce Şikayet Et
    Süper bi haber..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi