Saldırıda 3. kişi şüphesi

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği saldırıda kullanılan silahın olaydan önce adliyeye sokulduğu ihtimali araştırılıyor.

Saldırıda 3. kişi şüphesi
Saldırıda 3. kişi şüphesi
GİRİŞ 17.04.2015 14:03 GÜNCELLEME 18.04.2015 04:33
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Olay gününe ait görüntüleri tarayan polis teröristlerin savcının odasına girmeden önce kadınlar tuvaletine gittiklerini belirledi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliye Sarayı'ndaki odasında rehin alındıktan 8 saat sonra şehit edilmesine ilişkin soruşturmada, saldırıda kullanılan silahın adliyeye nasıl sokulduğu sorusuna yanıt aranıyor.
 
KEŞİF YAPTILAR MI?
 
Al Jazeera'nın haberine göre Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı’nın soruşturma kapsamında adliyenin güvenlik kamera görüntülerinin incelemesi sürüyor.
 
İncelemede öncelikle saldırıyı gerçekleştiren  Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un keşif için daha önce adliyede gelip gelmediğine bakılıyor. Çünkü terör uzmanlarına göre, ‘saldırganların altıncı kattaki bir savcının odasını kimseye sormadan bulabilmeleri zor ve mutlaka keşif için gitmiş olmalılar’. Bu değerlendirme ışığında adliye güvenlik kameralarına ait görüntüler geriye doğru saniye saniye incelenerek, saldırganların  olaydan önce hangi tarihte ve nasıl adliyeye girdiği tespit edilmeye çalışılıyor.
 
C KAPISINDAN GİRİP D'DEN ÇIKMIŞ
 
Saldırı öncesine ait kamera kayıtlarını inceleyen terörle mücadele ekipleri, teröristlerden Bahtiyar Doğruyol’un olaydan önce adliyenin C kapısından vatandaş girişini kullandığı ve aranarak içeri girdiğini de belirledi. Doğruyol’un 10 dakika sonra bu kez D kapısından giriş yaptığı tespit edildi. Bahtiyar Doğruyol’un bu süre içinde adliye dışında ne yaptığı ve kimlerle temas kurduğu da araştırılıyor.
 
KADINLAR TUVALETİNE GİRMİŞLER
 
Farklı kapılardan giren iki terörist adliye içinde buluştuktan sonra adliyedeki tüm adımları da kare kare inceleniyor. Polis görüntülerde çarpıcı bir ayrıntı farketti. İki terörist savcının bulunduğu kata çıktıklarında doğrudan odaya girmek yerine odanın önünden geçip o katın sonundaki kadınlar tuvaletine gittikleri belirlendi. Kamera kayıtlarına göre, bir süre kadınlar tuvaletinde kalan saldırganlardan Bahtiyar Doğruyol elindeki şemsiyeyi de buraya bırakarak dışarı çıktı.
 
SİLAH ADLİYEYE ÖNCEDEN Mİ SOKULDU
 
Polis bu ayrıntıdan sonra olayda kullanılan silahın daha önce adliyeye sokulduğu, saldırganların kadınlar tuvaletinden silahı almış olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı.
 
Savcılık ve terör uzmanları, ‘bu kişilerin adliye girişinde silahla yakalanma ihtimali nedeniyle saldırı planını riske atamayacağı, bu nedenle silahın bir avukat veya bir adliye personeli üzerinden de adliyeye sokulmuş olabileceği’ ihtimalini de soruşturmaya başladı. Polis, şimdi saldırıdan önce kadınlar tuvaletine giriş çıkışları gören kameraları da inceliyor. Olay günü kattaki erkekler tuvaletinin ise kilitli olduğu tespit edildi.

YORUMLAR 26
  • malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi düşündüm merhum savcı şehit oldu cennetin meleği oldu bu iki seref yoksunu pisi pisine gitti şimdi kim karlı çıktı .. hatta denklem kuralım 2 ye 1 tüm dualarımız savcımız için bu iki cahil cühelle geberdi gitti ellerine ne geçti..
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaslar goruntulere bakıldıgında terorustın elınde semsıye var sonra savcının odasına gelırken o semsıye bayanın elınde ve bayan semsıyeyı bukerek savcının odasını gosterıyor bunu sadece benmı gordum o kadınlar arastırılmalı
    Cevapla
  • Ahmet Kır 9 yıl önce Şikayet Et
    Savcı da olumsuz cevap vermişse, fişini çekmişler mi?
    Cevapla
  • Ahmet Kır 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca kadın Avukatın Merhumla ne görüştü,neler konuşulduğu soru işareti. Çünkü o görüşmeden sonra baskın yapıldı. Acaba "Elvan dosyasının üzerine fazla gidiyorsun" denmiş olabilir mi?
    Cevapla
  • Ahmet Kır 9 yıl önce Şikayet Et
    Onların avukatlığını yapan ve cinayetten önce Merhum savcı ile son görüşen Kadın avukatın geçmişe ait bütün telefon ve mail kayıtları ile, girip çıktığı yerler önemle araştırılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini