Türkiye kararına Azeri gençlerden tepki

Avrupa Parlamentosu'nun sözde "ermeni soykırımı" ile ilgili kabul ettiği karara kardeş ülke Azerbaycan'da da tepkiyle karşılandı.

Türkiye kararına Azeri gençlerden tepki
Türkiye kararına Azeri gençlerden tepki
GİRİŞ 17.04.2015 14:18 GÜNCELLEME 17.04.2015 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"Bu kararın tarih ve hukukla hiçbir bağlılığı yoktur. Bu fitnekar karar sadece Türkiye'ye değil, tüm Türk dünyasına karşı yönelmiştir”.

Bu sözleri Azerbaycan Reformçu Gençler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı Avrupa Parlamentosu'nun sözde ermeni soykırımı ile ilgili kabul ettiği karara münasebet bildirirken deyib. O bildirib ki, Avrupa Parlamentosu'nun sözde "ermeni soykırımı"na ilişkin kabul ettiği bu hain karar Batı'nın, Avrupa'nın asıl haksız mahiyetini, çifte standartlar prensibinden çıkış etdiğini bir kez daha ortaya koymuşdur: "Yirminci yüzyılda ilk terör düzenlemelerini, soykırımını ermeni kuruluşları, ermeni silahlı desteleri ve Taşnak Ermenistanı töretmiş. Sonradan ermeniler kendilerinin suç yaptıklarının üstünü örtbas etmek için uydurma soykırım yalanlarını "üretmeye" başlamışlar. Bu anlamda Avrupa Parlamentosu'nun hiçbir tarihi ve hukuki dayanağı olmayan bu kararı objektiflik ve vicdan duygusunu kaybetmeyen herkes için anlamsız kağıt parçasından başka bir şey değildir. Ermenistan'ın 20 yılı aşkın bir süredir, Azerbaycan topraklarını işgalde saklamasını, yarası henüz iyileşmeyen Hocalı soykırımını, oradaki bir insanlık suçunu görmezden gelen Avrupa Parlamentosu'nun sözde "soykırım"a ilişkin kararı bu kurumun itibarına ve otoritesine vahim darbedir".

Ferit Şahbazlı deyib ki, bu karar sadece Türkiye'ye karşı siyasi baskıdır ve Türkiyenin dünyada hızla artan gücünü sindirememekten kaynaklanıyor: "Fakat bu girişimler hiçbir sonuç vermeyecek. Ermenilerin sözde "soykırım"a yanıt olarak, Türkiye hükümetinin Çanakkale zaferinin yüz yıldönümünün kutlanması konusunda kararı teqdirelayiqdir . Türk hükümeti bununla dünyaya barış, işbirliği, iyi komşuluk mesajlarını verir ".

 

YORUMLAR 2
  • gercegi anlamaliyzi 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ermeni olaylarini cikaran avrupadaki yahudiler yuzde yuz, israil le hic bir askeri anlasma yapilmamali hic bir silah alunmamali, cunku israil peygamberimizn dedigi buyuk savasa haziurlaniyor muslumnalrin silahinin cogu calismayacak bunun icin ozellikle muslumnara silah satmayi istiyor israil.
    Cevapla
  • zazahan 9 yıl önce Şikayet Et
    yine görüyoruz ki Türkün Türkten başka dostu yok.Azebaycanlı kardeşlerimizi çokkk seviyoruz,Allah birliğimizi beraberiğimizi bozmasın.Batının sahte dostluğu arkamızı döndüğümüz her an ciğerimize inen bir zehir gibi kendisini göstermektedir.Turan birliği lazım bize,ırkdaşlarımızla bağımızı kuvvetlendirirsek biz dünyayı da alırız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti