Adliye otoparkında 4 silah

İzmir Adliyesi'nde, Torbalı'da bir barın kurşunlanmasıyla ilgili duruşma öncesi yapılan ihbar polisi alarma geçirdi.

GİRİŞ 17.04.2015 15:22 GÜNCELLEME 17.04.2015 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir Adliyesi otoparkında, ihbar üzerine iki araçta yapılan aramada 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ve 1 çelik yelek ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Torbalı'daki cinayet davasının duruşması öncesinde, olayın taraflarından bir kişi adliye görev yapan polislere "karşı tarafın duruşmaya silahlı geldiği ve silahları araçlarda bıraktığı" ihbarında bulundu.

Adliye Karakolu görevlilerinin takviye istemesi üzerine, hakim ve savcıların dinlenme tesisinin alt bölümünde yer alan otoparka Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri gönderildi. Ekiplerin belirlenen 2 otomobilde yaptığı aramada 3 tabanca, bir pompalı tüfek ve bir çelik yelek ele geçirildi.

Olayla bağlantılı oldukları gerekçesiyle araçların yanında bulunan ve duruşmaya katılan 5 kişi gözaltına alındı. Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekip de araçlarda parmak izi tespiti amacıyla çalışma yaptı.

Taraflar arasındaki olaylar

2013 yılında, Torbalı ilçesinde yaşanan silahlı çatışma sonrası Cuma Saraç (20) hayatını kaybetmiş, olayla ilgili E.Y. ve S.S. tutuklanmıştı.

2014 kasımında da, Cuma Saraç'ın yakınlarından olduğu öğrenilen Sedat Saraç, cinayet zanlılarının yakını Bahri Kıran'ı sokak ortasında silahla öldürmüştü.

Geçen şubat ayında ise, Saraç ailesinin işlettiği barın afişlerini asan kişilere uzun namlulu silahla ateş açılmış, olayda yaralanan olmamıştı.

Olaylarla ilgili davalar, İzmir Adliyesi'nde görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • coşan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kork Allah'tan korkmayandan!Allah Vatana,Millete ve Dini islam'a düşman değil hayırlı evlat yetiştirmeyi Tüm Müslümanlara nasib eylesin.Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi