20 bin lira hediyeyi duyunca fena dolandırıldı!

20 bin liralık hediye çeki kazandınız' mesajına karşılık 2 bin lira istenilen Bartınlı vatandaş dolandırıldı.

GİRİŞ 17.04.2015 16:07 GÜNCELLEME 17.04.2015 16:10

Bartın'da, 45 yaşındaki İbrahim A., '20 bin liralık hediye çeki kazandınız' mesajı üzerine aradığı kişinin hesabına bin 600 lira yatırarak dolandırıldı. Polis, İbrahim A.'nın 400 lira daha yatırmasına engel olurken, telefondaki kişinin ikna çabaları kameraya yansıdı.

Kentte nakliye işi yapan İbrahim A., cep telefonuna, '20 bin liralık hediye çeki kazandınız' mesajı gelen numarayı aradı. Telefondaki kişi, İbrahim A.'ya hediye çekini alabilmesi amacıyla yapılacak işlemler için 2 bin lira ödemesi gerektiğini söyledi.

Telefondaki kişinin yönlendirmesiyle banka şubesine giden İbrahim A., otomatik para çekme makinesinde verilen hesaba bin 600 lira yatırdı. Bu sırada İbrahim A.'yı gören ve dolandırıldığını fark eden bir arkadaşı polisi aradı. Gelen polis ekibi İbrahim A.'ya dolandırıldığını söyleyip parayı yatırmamasını söyledi. Telefondaki kişi ise İbrahim A.'yı parayı yatırması için ikna etmeye çalıştı. "Paran yoksa o zaman işleminizi iptal edelim İbrahim Bey. Sizin paranız gitmedi. Sizin paranız gitmez, eğer gitseydi ben sizinle bu kadar konuşmazdım" diyen kişinin ikna çabaları kameraya da yansıdı.

İbrahim A., polisin uyarısıyla telefonu kapattı. Ancak yatırdığı bin 600 liranın hesaptan hemen çekildiği belirlendi.

Görüntü alan basın mensuplarına, "Beni niye çekiyorsunuz? Dolandırıldık işte. Sağlık olsun" diyen İbrahim A., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu