İETT, Turgut Özal’ı özel durakları ile anıyor

İETT, vefatının 22. yıldönümünde Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı, hazırladığı özel duraklar ile anıyor.

İETT, Turgut Özal’ı özel durakları ile anıyor
İETT, Turgut Özal’ı özel durakları ile anıyor
GİRİŞ 17.04.2015 16:21 GÜNCELLEME 17.04.2015 16:21

Ülkemizin yetiştirdiği sanat ve bilim insanlarının hatıralarını yaşatmak adına vefa durakları yapmaya devam eden İETT, bu kez de 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın anısına 5 ayrı otobüs durağı tasarladı.

17 Nisan 1993’te hayatını kaybeden Turgut Özal’ın hayat hikâyesi ve fotoğraflarının yer aldığı görseller, Topkapı’daki Anıt Mezar çevresinde bulunan duraklara giydirildi.

İstiklal Marşımız’ın Şairi Mehmet Akif Ersoy ile başlayan “Vefa Durakları” uygulaması sanatçı Barış Manço, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz sanatçı Kayahan gibi isimler için de yapılmıştı.

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, yaptığı açıklamada, “Bu uygulamayı, ülkemizin hafızasını gelecek nesillere aktarmak, örnek kişilikleri hatırlamak ve hatırlatmak adına yapıyoruz.  Turgut Özal, ürettiği değerler ve başlattığı reformlarla Türkiye’nin bir dönemine damga vuran önemli bir devlet adamıydı. Vefatının 22. yıldönümü vesileyle kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!