Tekirdağ'dan kısa kısa

Kapaklı'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Tekirdağ'dan kısa kısa
Tekirdağ'dan kısa kısa
GİRİŞ 18.04.2015 11:19 GÜNCELLEME 18.04.2015 11:19

Kapaklı'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Hz. Muhammed’in doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlığın olduğunu, Allah inancının unutulduğunu, insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düştüğünü, dünyanın yaşanmaz hale geldiğini söyledi.

Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberin gönderilişinin, yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisi olduğunu da konuşmasında vurgulayan Müftü Aktaş, ''Gençlerimize Hz Muhammed sevgisini aşılamamız gerekiyor. Onun hayatını herkesin örnek alması ve günlük yaşantısında onun gibi yaşamaya gayret gösterilmesi de önemli'' dedi.

Buradaki etkinliğin ardından Müftü Aktaş ve beraberindekiler Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü de makamında ziyaret etti.

Ziyarette müftü Aktaş, İrfan Yücel’in yazdığı ''Peygamberimizin Hayatı'' isimli kitabı Kaymakam Gürbüz'e hediye etti.

Kapaklı'da okullarda çevre düzenlemesi çalışmaları

Kapaklı'da eğitim öğretim veren İbni Sina İlkokulu'nda belediye tarafından çevre düzenleme çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 627 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokulda, çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğü, Lüleburgaz Orman Bölge Müdürlüğü’nden 150 fidan temin edildiğini ve çalışmaların sona erdiğinde toplam 400 ağaç fidanının okul bahçesine dikileceğini kaydedildi.

Açıklamada, ilçede eğitim öğretim veren diğer okullarda da ihtiyaç duyulması halinde çevre düzenleme çalışmalarının yapıldığını ifade edildi.

Çorlu'da asfaltlama çalışmaları

Çorlu Belediyesi'nin tarafından ilçede asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kış aylarında Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından kanalizasyon ve altyapı çalışması yapılan Kazımiye Mahallesi Bahçelievler mevkisinde sokaklara asfalt serdiğini belirtti.

Yolların aşınan yüzeyinin kazınmasının ardından asfaltın serildiğini aktaran Baysan, şunları dile getirdi:

"Yapılan asfaltlama çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan bölgelere de yöneliyoruz. İlçemizin Hıdırağa Mahallesi'nde bulunan kendimize ait asfalt üretim şantiyemizde üretilen asfaltları ilçemizde kullanıyoruz. Yaz aylarında da bu çalışmalar devam edecek.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor