Kutlu Doğum Haftası

Demirköy Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası
Kutlu Doğum Haftası
GİRİŞ 18.04.2015 11:22 GÜNCELLEME 18.04.2015 11:22

İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Demirköy Kaymakamı Musa Aydemir, Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan, Emniyet Amiri Selçuk Adnan Meral, Müftü vekili Mustafa Akalın ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Merkez Cami Müezzini Adem Kaytaran'ın Kur'anı Kerim okunmasıyla başladı.

Akalın, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın müslümanlar için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Hz. Peygamber'in doğum yılı dönümü olarak kutlandığını ifade eden Akalın, her yıl çeşitli anma etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.

İyiyi kötüden ayırt etmeyi, sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı ve güzel ahlakı Hz. Peygamber'in müslümanlara öğrettiğini vurgulayan Akalın, "Hiç şüphesiz ki Sevgili peygamberimizin kutlu doğumu biz müslümanlar hatta bütün insanlık için önemli bir gündür. Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, toplum olarak birlikte yaşam sanatını bizlere hep o gösterdi'' diye konuştu.

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nevzat Erkan'da bir konuşma yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!