İnebolu'da Turizm Haftası etkinliği

İnebolu ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla çevre temizliği kampanyası düzenlendi.

İnebolu'da Turizm Haftası etkinliği
İnebolu'da Turizm Haftası etkinliği
GİRİŞ 18.04.2015 11:45 GÜNCELLEME 18.04.2015 11:45

Protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerden oluşan grup, Boyranaltı Sahili'nde çevre temizliği yaptı.

İnebolu Belediyesinin dağıttığı poşetlere toplanan çöpler, temizlik ekiplerine teslim edildi.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kıyı temizliği yaptıklarını belirterek, "Bu farkındalık yaratma amaçlı yapılmış bir çalışmaydı. Kısa bir alanda çok büyük bir kirlilik yığını ile karşılaştık. Maalesef biz çevreye ve doğaya yeterince saygı duymuyoruz, duyamıyoruz" dedi.

Anayasada, herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu hükmü bulunduğuna dikkat çeken Görgülüarslan, şunları söyledi:

"Böyle giderse maalesef biz bu çevreyi yaşanmaz hale getirebiliriz. Buna bir farkındalık, bir çözüm önerisi getirebilmek insanlarımızda çevreye bakışı olumlu hale getirebilme adına Turizm Haftası içinde yapılmış bir çalışmaydı. Katkı veren ve bizimle birlikte olanlara teşekkür ediyorum. Maalesef geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine vatandaşımız, bu temizliğe ilgi göstermedi. İnşallah bu bir başlangıç olur. Bundan sonraki süreçte de çevreye dönük olarak vatandaşlarımız daha hassasiyet içerisinde davranır."

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erk, Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu