Barış için Van Gölü'nün soğuk sularına daldı

İzmir'den gelen 61 yaşındaki öğretmen, Van Gölü'nün Tatvan-Van arasındaki 90 kilometrelik bölümünü "barış ve kardeşlik" için yüzmeye başladı

Barış için Van Gölü'nün soğuk sularına daldı
Barış için Van Gölü'nün soğuk sularına daldı
GİRİŞ 18.04.2015 14:37 GÜNCELLEME 18.04.2015 14:37

İzmir'den gelip Tatvan ilçesinde Van Gölü'nün soğuk sularına dalan 61 yaşındaki balık adam, barış, birlik, kardeşlik, hoşgörü ve yaşam boyu spora çağrı yapmak için Van'a kadar yüzecek.

İzmir Karşıyaka Mehmet Ali Lahur Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni İsmail Turhan, "Van Gölü Barış Yüzmesi" adını verdiği etkinliği için İzmir kıyılarında 14 ay çalışıp 6 bin kilometre mesafe antrenmanı yaptığını söyledi.

Balık adam ve 16 yıllık cankurtaran da olduğunu dile getiren Turhan, şöyle konuştu:

"Bitlis'ten Van'a kadar Van Gölü'nde yüzeceğim. Uzun mesafeli yüzmeyi 4 etapta tamamlayacağım. Barış ve kardeşliğe çağrı yapmak amacıyla buraya geldim. Tatvan'dan Van'a 90 kilometre olan 49 deniz milini, 4 etap olarak yüzmeyi planladım. İlk etabı Türkiye'nin gündemi olan kadına şiddetin son bulması için gerçekleştireceğim. Çünkü kadın mutlu değilse aile mutlu değil, aile mutlu değilse çevre ve ülke mutlu değil. Bu nedenle ilk etabı 'kadına şiddete hayır' diyerek tamamlayacağım. Doktor Miyazaki anısına da ikinci etabı, dünyadaki engelliler için üçüncü etabı yüzeceğim. Özellikle hazırlığını yaptığım dördüncü etabı da sevgiye, birliğe, kardeşliğe, huzura ve yaşam boyu spora çağrı yapmak için gerçekleştirmeyi planladım. Herkes, elini bu taşın altına koysun. Ben de Van Gölü'ne başımı, elimi ve kulaçlarımı sokarak, buradan aldığım bir damla sodalı soğuk suyu, büyüyen ateşin üzerine serpeceğim."

Van Gölü suyunun çok güzel olduğunu belirten Turhan, gölün su sıcaklığının 6 derece olduğunu ancak soğuk sudan sıcak mesaj vermenin önem taşıdığını ifade etti.

Herkesin barış için elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Turhan, "Ben de sevgili Van Gölü canavarının yaşadığı Van Gölü dalgalarının altına girip hepimiz ve hepimizin çocukları için yüzüyorum. Bu da benim 23 Nisan hediyem olsun" dedi.

23 Nisan günü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü plajına varmayı hedefleyen Turhal, Tatvan Sahil İskelesi'nde göle atlayarak yüzmeye başladı.

Aralıksız 3 saat 40 dakika yüzen Turhal, 13 kilometreyi tamamlayarak önce Paşaelmalı köyü sahiline vardı. Köy halkı tarafından yoğun sevgi ve ilgiyle karşılanan Turhan, ikinci etaba Paşaelmalı köyünde suya girerek başladı. İsmail Turhal, 2 saat 15 dakikada 8 kilometreyi tamamlayıp Yaşlıdede Türbesi'ne ulaştı. Türbede dua eden ve dinlenmek için tekne ile Tatvan'a geçen Turhal, yarın da Reşadiye köyüne doğru yüzecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!