Bodrum'daki RES yapımına tepki

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, rüzgar elektrik santralinin yapımına tepki gösteren bir grup vatandaş ve işletme yetkilileri arasında tartışma yaşandı

Bodrum'daki RES yapımına tepki
Bodrum'daki RES yapımına tepki
GİRİŞ 18.04.2015 15:03 GÜNCELLEME 18.04.2015 15:03

Bodrum ilçesinde rüzgar elektrik santrali (RES) yapımına karşı çıkan arazi sahipleri ve bir grup çevreci, santralin yapımını üstlenen şirketin çalışanlarıyla tartıştı.

Yalıkavak Geriş ve Akyarlar bölgesine özel bir şirket tarafından yapılması planlanan rüzgar elektrik santraline yönelik tepkiler devam ediyor.

Yalıkavak'ta iş makineleriyle bölgede başlatılan yol açma çalışmalarına arazi sahipleri başta olmak üzere, bir grup vatandaş engel oldu. Kendilerinin haberi olmadan, şirket çalışanları ve iş makineleriyle arazilerine girildiğini iddia eden Bayram Ali Kayacan ve yakınları, çalışanlarla tartıştı.

Geriş'te doğduğunu ve arazinin babasından kaldığını anlatan Kayacan, "Burası, ablamla benim tapulu müşterek arsamızdır. Benim haberim yokken tecavüz edilmiş, kamulaştırılmış, paralar yatmış haberim yok. İtiraz ettim, böyle birşey istemiyorum" dedi.

"Davanın sonuçlarının beklenmesi gerek"

Bölgeye gelen Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü avukat Remzi Kazmaz da bölgede kurulacak rüzgar türbinleri için açılan davaların sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirtti.

Amaçlarının kavga olmadığını anlatan Kazmaz, şöyle konuştu:

"Amaç, iş hürriyetini engelleme değil. Konuşarak anlaşılabilir. Bu araziyle ilgili şirketin yapmış olduğu kamulaştırma acele kamulaştırmadır. Bu haliyle hem süre kaçmış hem karşılığını yapıp tapu alınmamış, hem de biz müracaatta bulunmuşuz. Şu anda suç işliyorsunuz."

Kazmaz, müracaatların sonuçları çıkana kadar bölgede çalışma yapılmamasını ve pazartesi günü kaymakamlık ile savcılığa müracaatta bulunacaklarını kaydetti.

"Hukuki engel yok"

Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz, yaptığı açıklama, çalışmalarının önünde hukuki bir engelin olmadığını iddia etti.

Tüm izinleri ve sahanın sahipliğini edindiklerini öne süren Korkmaz, "Yasal olarak bizim haklarımız var. Şimdi karakola gidip tutanakları tutturacağız. Daha sonra savcıyla görüşeceğiz" dedi.

Şirket yetkilileri, çalışanlar, arazi sahipleri ve avukatlar, Yalıkavak Polis Karakolu'na giderek karşılıklı tutanak tutturdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi