Aksaray'da yetimler fidan dikti

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Aksaray Şube Başkanlığı tarafından "Yeşeren Ümitler Fidanlığı" için fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Aksaray'da yetimler fidan dikti
Aksaray'da yetimler fidan dikti
GİRİŞ 18.04.2015 16:07 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:07

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, eşi Adile Ataklı, kızı Ayşe Rumeysa Ataklı’nın da katıldığı etkinlikte yetim çocuklar, İHH gönüllüleri ve yetim çocukların gönüllü aileleri hep birlikte fidan dikti. Çocuklar daha sonra Kılıçaslan Parkında piknik yaparak düzenlenen yarışmalarda eğlenceli anlar yaşadı.

İHH Aksaray Şube Başkanı Öner Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte her yetim için bir fidan diktiklerini söyledi.

İHH’nın Aksaray’da gönüllü sayısının arttığını toplamda 140 yetim çocuğa sahip çıkarak çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza aylık 90 lira maddi desteğin yanı sıra eğitim desteği veriyoruz. Eğitim komisyonu hafta sonunda bu çocuklarımıza okul derslerinde etüd ve değerler eğitimi desteği veriyor. Spor faaliyetleri ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek çocuklarımızı meşgul ediyoruz. Biz bu çocuklarımızın ilerde topluma örnek insan, iyi meslek dallarında güzel insan olarak toplumda yer almalarını istiyoruz. Bizler de böyle bir hayra vesile olmak istiyoruz."

Düzenlendikleri etkinlikte Vali Şeref Ataklı ve gönüllü ailelerin katılımı ile her yetimin kendi boyunda fidan dikimi yaptığını, ardından çocukları eğlendirmek için hep beraber piknik yaptıklarını belirten Özkan, yetimlerin gönüllerince eğlendiğini söyledi.

Etkinliğe katılan gönüllüler "Yetim gülerse dünya güler" sloganı ile hiçbir karşılık beklemeden yetimlerin yüzünü güldürmek amacıyla etkinliğe katıldıklarını çok mutlu olduklarını belirttiler. Etkinlik kapsamında toplam 250 fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı