Genel seçime doğru

AK Parti Kars milletvekili adayı Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi üyesi Mehmet Uçum, "Bu topraklarda artık hiçbir zaman, hiçbir biçimde şiddet, askeri yöntemler, silahlı yöntemler, bir siyasi mücadele aracı olmayacaktır dedi.

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 18.04.2015 16:12 GÜNCELLEME 18.04.2015 16:12

AK Parti Kars milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey ve Ensar Erdoğdu seçim çalışmalarına başlamak üzere geldikleri Kars Havalimanında AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, il ve ilçe teşkilatları ile vatandaşlar tarafından davul zurna ile karşılandı.

Halimanında gazetecilere açıklama yapan Uçum, Kars'ı Meclise taşımak konusunda son derece iddialı olduklarını söyledi.

Yapacakları işlerin sadece Kars'ın sorunlarının çözümü için çaba göstermek olmayacağına dikkati çeken Uçum, "Aynı zamanda Kars'ın iradesinin Türkiye'nin yeniden inşa sürecinde etkili olmasını da sağlayacağız. Biz ancak Kars halkının birleşik, bütünleşik iradesiyle bunu başarabiliriz. Eminim Kars halkı bütün zenginliğiyle, bütün kimlikleriyle, bütün çeşitliliğiyle bize bu yetkiyi verecek bizi bu konuda görevlendirecek. Eminim ki bizi seçtikten sonra o dört yıl boyunca bizi takip edecek. Biz o dört yıl boyunca Kars halkıyla bu siyasal pratiği Ankara'da ve Kars'ta iç içe geçerek yürüteceğiz" diye konuştu.

Gazetecilerin "Çözüm sürecinde Türkiye'yi ne bekliyor" sorusu üzerine Uçum, şöyle yanıt verdi:

"Çözüm süreci Türkiye'nin son 100 yıllık tarihinin en önemli siyasal, kültürel, sosyal projelerinden birisidir. Çözüm süreci Türkiye toplumunun tamamının ihtiyacı olan bir süreçtir. Çözüm süreci sadece belli bir bölgeye yada belli bir kimliğe ait süreç değildir. Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren son derece önemli bir süreçtir. Çözüm sürecinin çeşitli aşamaları vardır. Ben Akil İnsanlar Heyetinde rol almıştım. Doğu Anadolu'da 14 il, 20 ilçe, yüzlerce belde gezmiştik. Yaklaşık 30 bin kişiyle doğrudan temas etmiştik. 10 bin kişiden yazılı ve sözlü görüş almıştık. Ortaya çıkan iradeyi gördük ki Türkiye Doğu Anadolu üzerinden bakıldığında, Türkiye Kars üzerinden bakıldığında çözüm sürecine yüzde 100 destek veriyor. Bu topraklarda artık hiçbir zaman, hiçbir biçimde şiddet, askeri yöntemler, silahlı yöntemler bir siyasi mücadele aracı olmayacaktır."

Havalimanından uzun araç konvoyuyla şehir merkezine geçerek halkı selamlayan Uçum, Beyribey ve Erdoğdu daha sonra AK Parti İl Başkanlığının DSİ 24. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlediği aday tanıtım toplantısına katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi