Zirve Yayınevi'ndeki cinayetler

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 8 yıl önce öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, mezarı başında anıldı

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetler
Zirve Yayınevi'ndeki cinayetler
GİRİŞ 18.04.2015 17:23 GÜNCELLEME 18.04.2015 17:23

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 8 yıl önce öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, mezarı başında anıldı.

Geske'nin, Kiltepe Mahallesi'ndeki Ermeni Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine, eşi Suzanne, kızı Miryam ile Ankara Kurtuluş Kilisesi Başpastörü İhsan Özbek, Diyarbakır Kurtuluş Kilisesi üyesi İlyas Uyar, İstanbul Anadolu Protestan Kilisesi önderi Mehmet Kımran katıldı.

Uyar'ın yönettiği anma töreninde ilahiler okundu ve dua edildi. Törene katılanlar Geske'nin mezarına kırmızı karanfil bıraktı.

Suzanne Geske, törenin ardından yaptığı açıklamada, cinayetlerin üzerinden 8 yıl geçtiğini, eşinin mezarı başında her yıl bir araya gelerek anma töreni düzenlediklerini söyledi.

Geske, eşini ve iki arkadaşını andıklarını belirterek, "Eşim ve iki arkadaşımızı anıyoruz ama aynı zamanda üzülüyoruz. Çünkü hala mahkeme aynı, söylediğim gibi devam ediyor. İşte bir şey değişmiyor. Herkes dışarıda. Tabii üzülüyoruz, onun yokluğunu da hissediyoruz ama diğer taraftan onlar yaşıyorlar" diye konuştu.

Üzüntülerini her sene daha fazla derin yaşadıklarını kaydeden Geske, "Her sene daha fazla derin derin yaşıyoruz o olayı. Ben istiyorum ki en kısa zamanda bu mahkeme bitsin. Orada bir çizgi yapalım ve bizim hayatımız da normale dönsün. Çünkü hala bir tedirginlik içerisindeyiz" dedi.

Geske, mezarlığa dünyanın birçok farklı ülkesinden arkadaşlarının geldiğini, burada Türkiye, hükümet, halk ve barış için dua ettiklerini söyledi.

Davanın ne zaman biteceği konusunda bir bilgisi olmadığını dile getiren Geske, "Her sene bu zamanda 'seneye bitecek' diye düşünüyoruz ama bitmiyor işte, ne yapacağız? Umudumuz var bitecek diye. Şimdi yine düşündük belki seneye bitebilir ama kim bilir bir yasa çıkar, bir değişiklik olur, o zaman yine bitmeyecek' diye konuştu.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, bıçaklanarak öldürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı