AK Parti Siirt milletvekili adayları tanıtım toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: "Kürdün asimilasyonunu HDP değil, AK Parti bitirdi. HDP bu konuda sürekli işi zorlaştırdı"

AK Parti Siirt milletvekili adayları tanıtım toplantısı
AK Parti Siirt milletvekili adayları tanıtım toplantısı
GİRİŞ 18.04.2015 19:06 GÜNCELLEME 18.04.2015 19:06

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili adayı Yasin Aktay, "Kürdün asimilasyonunu HDP değil, AK Parti bitirdi. HDP bu konuda sürekli işi zorlaştırdı. Ne zaman adım atmaya kalktıysak bundan önceki BDP sonraki DTP ve onların silahlı uzantıları engel oldular" dedi.

Kurtalan ilçesinde partililer tarafından karşılanan milletvekili adayları, araç konvoyu ile tanıtım toplantısının yapılacağı 14 Eylül Spor Salonu'na geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili adayı Aktay, burada yaptığı konuşmada, bölgede AK Parti'nin Kürt meselesinde attığı adımları görmezden gelerek, etnik siyaset yapan bir partinin olduğunu, bu partinin 12 yıl önceki masalları tekrarladığını söyledi.

"Kürdün asimilasyonunu HDP değil, AK Parti bitirdi. HDP bu konuda sürekli işi zorlaştırdı" diyen Aktay, şöyle devam etti:

"Ne zaman adım atmaya kalktıysak bundan önceki BDP sonraki DTP ve onların silahlı uzantıları engel oldular. Biz ne zaman Kürtlerin haklarının kültürel kimlik haklarını zenginleştirmek ve onları özgürleştirmek için bir adım atmak istediysek o parti ve silahlı uzantısı terörist uzantısı bize engel olmaya kalkıştı. Araya silahı, tehdidi ve baskıyı soktu. AK Parti'yi bu konuda adım atmakta adeta engelledi. Ama ne kadar engellediyse boş daha fazla engelleyemedi. Çünkü biz Kürdü, Türkü seviyoruz insan olmaktan ötürü çünkü bu coğrafyada yüzyıllardır Kürt, Türk, Arap, Çerkez hep birlikte hepsi tek bir ideale doğru Kerimetullah'a doğru koşmuşlardır. Onları şerefli millet kılanda bu olmuştur."

"Kürt eziliyorsa hepimiz Kürdüz"

Irkçılığın kimseye yakışmadığını ifade eden Aktay, şunları söyledi:

"Sadece etnik kimliğini öne çıkararak yapılan kimlik mücadelesi eğer bir mazlumiyet varsa eyvallah eğer Kürt eziliyorsa hepimiz Kürdüz, Türk eziliyorsa hepimiz Türküz, Arap eziliyorsa hepimiz Arabız. Zulmü yapan kendi cinsimizden de olsa ona karşıyız. Kim olursa olsun zalime karşıyız ve kim olursa olsun mazlumdan yanayız."

Seçimde kullanacakları malzemenin insana olan saygı malzemesi olduğunu ve bu alanda yaptıkları çalışmaların ne kadar anlatılırsa bitmeyeceğini, başkaları gibi insan hayatı üzerinden kumar oynamadıklarına vurgulayan Aktay, şu ifadelere yer verdi:

"Biz insanlarımızı yaşatarak oy kazanmaya çalışıyoruz. Gençlerin üniversitesini okutup en güzel istihdamı sağlamaya çalışıyoruz. İstihdam üreterek insanlara huzurlu bir ortam sağlıyoruz. Anneleri dağlarda cenazelerini beklemek yerine iş yerlerinden evlerine dönmesini bekleyecek hale getirmeye çalışıyoruz."

17-25 Aralık'ta paralel yapının giriştiği darbe girişiminin şer odakların Türkiye'ye karşı başlattığı yeni bir saldırı olduğunu anlatan Aktay, şöyle dedi:

"Allah'ın izniyle o saldırıyı da savuşturduk. Bugün o paralel yapının nerelerle irtibatlı olduğunu ve Türkiye'nin başına ne çoraplar örmeye çalışan mihrakların bir ajanı olduğunu hep birlikte ibretle seyrediyoruz. Önümüzdeki 7 Haziran'da gideceğimiz seçimde karşımızdaki ittifak aynı ittifak biraz daha genişleyerek karşımıza çıkmış bir ittifak ve hepsinin nihai hedefi Türkiye'nin yükselişinin önüne geçmektir."

"Selahattin Demirtaş çıkıp 'seni başkan yaptırmayacağız ey Erdoğan' diyor. Allah'tan kork seslendiğin adam Erdoğan ve sense Kürtlerin partisi olduğunu iddia ediyorsun. Sen Kürt halkı nezdinde Tayyip Erdoğan'ın halen ne anlama geldiğini anlamadın mı?" diyen Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çözüm sürecini 'baldıran zehrini içme pahasına da olsa sürdüreceğim' diyen Recep Tayyip Erdoğan'a yapılır mı bu kalleşlik. Belli ki şimdiye kadar Kürtleri günahları kadar sevmemiş olan bir takım insanların Tayyip Erdoğan nefretine Selahattin Demirtaş Kürtlerin oyunu resmen pazarlamış durumda. Kürtlerin oyunu onların hizmetine sunacak. Onların oyuyla barajı aşmanın hesabını yapıyor yoksa Kürtlerin oyuyla barajı aşması mümkün değil. Kürtler Tayyip Erdoğan'ın karşısına bu şekilde dikilen Selahattin Demirtaş'a o primi vermezler. O yüzden karşımıza ibretlik yeni bir ittifak çıkmış oluyor ve biz bu ittifaka ve koalisyona bakarak sadece ibretle seyrediyoruz ve inşallah 7 Haziran'da bu şer ittifakına karşı en gür cevabı vereceğiz."

Milletvekili adayı Haşim Taşkıran da genel seçimin Türkiye açısından çok kritik ve önemli olduğunu dile getirerek, hükümetin Siirt'te yaptığı yatırımlarının artarak devam ettiğini söyledi.

Milletvekili adayı Ali İlbaş ise seçimlerin, AK Parti'nin başlattığı çözüm sürecinin daha güçlü adımlarla ilerlemesine neden olacak önemli bir sürecin başlangıcı ve başkanlığa giden yol olacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...