'Pembe oda'da onlar eşleriyle buluşmasın önerisi

Kadına yönelik şiddete karşı kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 'cinsel suçlardan hüküm giyenler eşleriyle buluşmasın' önerisinde bulundu.

'Pembe oda'da onlar eşleriyle buluşmasın önerisi
'Pembe oda'da onlar eşleriyle buluşmasın önerisi
GİRİŞ 19.04.2015 13:31 GÜNCELLEME 19.04.2015 16:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sivas'ta, kapalı cezaevinde tutuklu Metin Avcı’nın, ‘pembe oda’da buluştuğu eşi Leyla Avcı’yı (29) geçtiğimiz mart ayında meyve bıçağıyla boğazını keserek öldürmesinin ardından önemli bir gelişme yaşandı.

Kadına yönelik şiddetin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, taslak raporunu tamamladı. Raporda, kadına şiddetten ya da cinsel suçlardan hüküm giyen mahkûmların eşleriyle ‘pembe oda’da buluşmasının engellenmesi yönünde düzenleme yapılması önerildi. 

PEMBE ODA İÇİN AYAR 

Raporda dikkat çeken başlık, şöyle açıklandı:

Cezaevlerinde tarafların (kadın ve erkek) yalnız kaldıkları ve koğuşlara göre müdahalenin sınırlı olduğu bölümlerde gerçekleştirilen eş görüşmesi ödülünün, ‘kadına yönelik olarak işlenen şiddet suçları’ ile ‘cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar’dan mahkûm olanlar yönünden kaldırılmasına ilişkin mevzuatta düzenleme yapılmalı. Eş görüşme odalarında bulundurulacak eşyalar kesici ve delici olmayan ya da bu hale getirilemeyenler arasından seçilmeli, ayrıca oda ve eklentileri içerisinde bulunan yatak, sandalye, televizyon, duş başlığı gibi eşyaların bulundukları yere sabit olarak yerleştirilmesi yönünde mevzuatta düzenleme yapılmalı.

KAYNAK: ESRA YAZDIÇ DEMİR - HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Pembe oda ne yav , bizim adalet hep suçludan yana.Otel mi orasi cezaevi mi ?
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    oldurecek adam bogazini sikar gene oldurur ama tedbirde fayda vardir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler