Malatya'dan kısa kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konser programı düzenledi

Malatya'dan kısa kısa
Malatya'dan kısa kısa
GİRİŞ 19.04.2015 13:34 GÜNCELLEME 19.04.2015 13:34

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konser programı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musiki Korosu'nun "Efendim (S.A.V)" konseri, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konserde, sevilen tasavvuf musikisi eserleri seslendirildi. Programının sonunda, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper tarafından Şef Yaşar Büyükyolcu'ya çiçek takdim edildi.

Sanat Sokağı'nda inşaat çalışmaları bitme aşamasına geldi

Malatya mutfağı, türkü kafe, halıcı konağı, sohbet kafe, kitap kafe, kent müzesi ve gençlik merkezi gibi 7 ayrı birimi 30 dönüm alanda barındıran Sanat Sokağı ile onlarca kursa ev sahipliği yapan Sanat Galerisi alanı içerisinde 18 bin 300 metrekarelik kısımda peyzaj ve düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şehirde sosyal ve kültürel etkinliklerin çok daha güzel ve nezih mekanlarda yapılmasını temin etmek amacıyla Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı ile semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler gibi yatırımlara ağırlık verdiklerini ifade etti.

Büyük önem verdikleri Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı'nın çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çakır, "Şu anda alanın alt yapı ve yağmur drenaj kanallarının yapımı ile ilgili işler yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Çalışmalar tamamlandığında burası gerçekten bir kültür adasına dönüşmüş olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?