Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda düzenlenen etkinlik başladı

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği
Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği
GİRİŞ 19.04.2015 15:14 GÜNCELLEME 19.04.2015 15:14

Diyarbakır'da, Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği başladı.

Merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte okunan ezan sonrası alanda toplu öğle namazı kılındı.

Kürtçe, Türkçe ve Zazaca selamlama konuşmasının ardından, "Dünya Kuran Okuma Yarışması" birincilerinden Hamid Şakir Nejad Kuran'ı Kerim okudu.

Coşkulu kalabalığın sık sık tekbir ve salavat getirdiği etkinlikte çeşitli gruplarca ilahiler okundu.

Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını diledi.

Etkinliğe Irak, Ürdün, İran, Mısır ve Suriye'den de davetlilerin katıldığını ifade eden Göktaş, alanı dolduran vatandaşları selamladı.

Göktaş, "Bugün buraya arştan nur yağıyor, yerden de arşa nur kalkıyor" dedi.

DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim'de düzenlenen olaylara değinen Göktaş, şunları kaydetti:

"Ya Resulallah bu defa buraya gelirken senin varislerinle, senin mirasçıların olan alimlerinle geldik. Ey Allah'ın Resulu geçen sene şuralarda ellerinde tevhid bayrağı dalgalandıran, dillerinde tekbir olan 6-7 kardeşimiz bugün eksik. Yasin'i, Hasan'ı, Ahmet'i, Riyat'ı ve Hüseyin'i sana gönderdik. Şimdi senin kucağında olduklarına inanıyoruz."

Her kesimin Hz. Muhammed'i örnek alması gerektiğini vurgulayan Göktaş, "Ya Resulallah bugün buraya seni eşssiz önder ilan etmek için geldik. Liderler, siyasetçiler, yetkililer de seni örnek almalıdır. Sen sadece evlerinde oturanlar, camilerde ibadet edenler, işçiler, emekliler, memurlar için değil, liderler, yöneticiler, siyasetçiler için de yegane örneksin" diye konuştu.

Liderlerin Hz. Peygamberi örnek almadığı için İslam dünyasının kan ağladığını savunan Göktaş şunları kaydetti:

"İslam aleminin bugün ülkelerinin başında öyle liderler var ki; kedi gibi korkak. Zalim ülkeleri korkutmuyor. Ama zindanları Müslümanlarla dolu. Ey Allah'ın Resulü bugün söz veriyoruz ki; liderlerimizi sana benzeteceğiz. Bu yıl sloganımız da hedefimiz de budur. Allah'ım bizi bu hedefimizden saptırma. Ve gelecek yıl burada toplandığımızda bu konuda adım atmış olmayı, somut örneklerle burada bulunmayı nasip eyle."

Alanda güvercin uçurulurken, platformun önünde, üzerinde Yasin Börü'nün fotoğrafının bulunduğu tişörtleri giyen gençler zincir oluşturdu.

Etkinlik seslendirilen ilahiler, okunan dualarla sürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular