Artvin Valisi Cirit:

"Artvin'in geleceği turizm ve eğitimle konumlanacaktır"

Artvin Valisi Cirit:
Artvin Valisi Cirit:
GİRİŞ 19.04.2015 17:54 GÜNCELLEME 19.04.2015 17:54

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin'in geleceğinin turizm ve eğitimle konumlanacağını bildirdi.

Cirit, Artvin'in turizmde gelişmesini arzu ettiklerini söyledi.

"Turizm anlamda ne yapılması gerekiyorsa mülki yönetim, yerel yönetim, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla el birliği içinde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz" diyen Cirit, "Artvin ulaşılması zor bir il. Durum böyle olunca da ilimize gelenler, güzelliklerin bozulmadığı bir Artvin'le karşılaşıyor. Artvin her yönüyle diğer illerden ayrılıyor" ifadesinde bulundu.

Türkiye'de en fazla bitki çeşidi olan ilin Artvin olduğunu da anlatan Cirit, "Artvin'de baharın gelmesiyle tüm güzellikleri yaşamaya başladık. Bu kapsamda da bitki çeşitliliğini, endemik turizme nasıl kazandırırız diye bir gayret içindeyiz" dedi.

Cirit, Deriner Barajı'nın Türkiye'de kendi sınıfındaki en yüksek baraj olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artvin 2018 yılında kendi rekorunu yine kendisi kıracak. Devam eden bir Yusufeli barajımız var. Deriner Barajı 240 metredir. Yusufeli Barajı 2018'de bittiğinde 270 ile enerji sektöründe bize önemli bir katkı sunacaktır. Bir Deriner Barajı 5 Artvin'in elektrik ihtiyacını karşılıyor diyebiliriz. 750 bin nüfusun bir senelik elektrik ihtiyacını sadece Deriner Barajı karşılıyor. Bizim işletmede olan Borçka ve Muratlı Barajlarımız var. Ağustos ayında faaliyete geçecek bir Artvin Barajımız var. 2018'de Yusufeli barajımız da faaliyete geçecek. Çoruh Nehri üzerinde ki bu barajlar çok önemli bir pozisyondadır."

Artvin'in okuryazarlık oranın da her zaman yüksek olduğunu işaret eden Cirit, Artvin'in geleceğinin turizm ve eğitimle konumlanacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi