Lösemili çocuklar 23 Nisan'ı erken kutladı

Samsun'da lösemili çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı

Lösemili çocuklar 23 Nisan'ı erken kutladı
Lösemili çocuklar 23 Nisan'ı erken kutladı
GİRİŞ 19.04.2015 18:01 GÜNCELLEME 19.04.2015 18:01

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) ve Atakum Belediyesince lösemili çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı.

Belediyeye ait kafede düzenlenen etkinlik öncesinde lösemili çocuklara oyuncak ve Türk bayrakları dağıtıldı. Palyaçoların eşlik ettiği çocuklar müzikle eğlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan çocuklara aileleri de katıldı.

Gönüllerince eğlenen çocuklar 23 Nisan pastasını aileleri, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, eşi Fatma Taşçı ve LÖSAM üyeleri ile kesti.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AA muhabirine, lösemili çocukların her şeyden daha çok morale ihtiyacının olduğunu söyledi.

Samsun’un özellikle lösemi hastalığının tedavisi noktasında Türkiye'nin önemli sağlık kentlerinden birisi olduğunu belirten Taşçı, "Sadece şehrimizden değil, ülkemizin 81 ilinden Samsun’a gelerek sağlıklarına kavuşmak isteyen yavrularımızın yüzünü güldürmek hepimizin görevi. Bu anlamda önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da öne çekmiş olduk” dedi.

"Lösemili çocuklara 'merhaba' diye selam verilmesi bile mutlu etmektedir"

LÖSAM Yönetim Kurulu üyesi Sema Danışmaz ise 5 kez kendisinin yakalandığı kanseri yendiğine işaret ederek, "Ben çocuklarımızı en iyi anlayan kişiyim. Bu hastalık ve bunun gibi 4 hastalıkla mücadele ettiğim için onları çok iyi anlıyorum. Bu nedenle gönüllü olarak onların hep yanındayım. Lösemili çocuklarımızın tedaviden önce moral ve motivasyonunun iyi olması gerekiyor. Bu hastalıkta en önemli şey pozitif enerjidir. Yani maddiyat her şey değildir. Bu çocukların bir başının okşanması ve bir 'merhaba' diye selam verilmesi bile onları mutlu edecektir. Ne olur onlardan bir 'merhaba'yı eksik etmeyelim" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!