Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Kayapınar:

Kutlu Doğum Haftası
Kutlu Doğum Haftası
GİRİŞ 19.04.2015 18:11 GÜNCELLEME 19.04.2015 18:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar, dünya menfaatleri, hırs ve asabiyetin her şeyin önüne geçtiğini ve kardeşliği ortadan kaldırdığını belirtti.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen kutlama programında konuşan Kayapınar, birlikte yaşamak için sevgi, saygı ve merhamete ihtiyaç olduğunu söyledi.

Birlikte yaşamanın başlayacağı en temel yerin aile olduğuna dikkati çeken Kayapınar, "Aile olmanın yolu evliliktir. Maalesef ülkemizde, dünyadaki bir takım milletlere ayak uydurularak evlilik konusu ihmal edilmeye başlanmıştır. Evlilik yaşı yükseldi. Eskiden 22 - 23 yaşında evlenilirdi, şimdi 30 - 35 ve hatta şimdi hiç evlenilmiyor. Bir de evlendikten sonra aile kurmak çocuk sahibi olmak gerekir. Efendim biz beraber yaşıyoruz evde. Nasıl beraber yaşıyorsunuz?" diye konuştu.

Aile üyelerinin birbirlerine zaman ayırmalarını, sohbet etmelerini öneren Kayapınar, şöyle devam etti:

"Şimdi kendi ailenizi, gözünüzün önüne getirin. Genç kızı ve genç oğlu olanlar düşünsünler. Akşam eve geldiğiniz zaman ne yapıyorsunuz? Bir parça yemek yerken sohbet edebiliyor muyuz? Kız ya da oğlan orada internetle mi uğraşıyor, tabletlerle mi uğraşıyor? Baba ne yapıyor? Önce bir aile olunmalıdır. Sevgi, hoşgörü, merhamet ve affetmenin aile bireyleri arasında uygulanması gereklidir."

Kayapınar, komşuluk ilişkilerinin de bittiğini anlatarak, "(Komşusu açken tok olarak uyuyan bizden değildir) bir hadis. 'Çorbanın suyunu biraz fazla koy komşuna da ikram et' hadis. Aynı ülkede yaşayan insanlar olarak kardeşliğimizi kaybettik, halbuki müminler kardeştir. Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, bırakmayın ama şimdi bir taraftan dünya menfaatleri, hırslar, makam hırsları, asabiyet her şeyin önüne geçiyor, bu kardeşliğimizi ortadan kaldırıyor. İnşallah yüce Rabbim insanlara birlikte huzur içerisinde yaşamayı nasip eder. Huzur içerisinde dururken birbirlerini kıran, çocuklarını yetim bırakan ve ibadethaneleri yıkan insanlardan inşallah bu dünya kurtulur" değerlendirmesinde bulundu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de programda emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Şahin, Kayapınar'a, Edirnekari işleme tablo armağan etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Umre'ye ücretsiz gönderilecek 5 kişiyi belirlemek üzere çekiliş yapılan programda, Kur'an-ı Kerim okundu, tasavvuf musikisi ve Roman mehter takımı konseri gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kutlu dogum bid atı basınızı yiyecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak