Bayburt'ta "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri

Bayburt'ta, İl Müftülüğünce bir hafta süreyle çeşitli etkinlik ve programlarla kutlanan "Kutlu Doğum Haftası"nın kapanış programı yapıldı.

Bayburt'ta "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri
Bayburt'ta "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri
GİRİŞ 19.04.2015 18:41 GÜNCELLEME 19.04.2015 18:41

Merkez Kapalı Spor Salonu'ndaki kapanış programına Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy yaptığı konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl belirlenen bir başlıkla kutlandığını belirterek, "Bu sene Kutlu Doğum Haftası "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Almakı" başlığı ile kutlandı. Biz de Bayburt'ta bir hafta boyunca düzenlediğimiz programlarda bu başlık altında birçok bilgiler paylaştık ve bu konu tüm programlarda uzun uzun anlatıldı" dedi.

Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının daha önceki yıllarda "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku", "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi", "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" başlıkları ile kutlandığını anımsatan Aksoy, "O'na gönül veren onun ümmeti olan değerli kardeşlerim tut O'nun elinden O'na yürü. O'nun sünnetine tutunarak yaşa, her an, her dakika onunla ol, hep onu özle, onun çağrısını yüreğinde yaşa, onun sünnetine sarıl, Kuran'a sarıl, O'nu hep yanında hisset. O'na benze hal ve hareketinle, sadece O'nu kendine kılavuz edin, O'nun gibi Rabbine dua et, O'nun gibi Allah'a ibadet et, O'nun gibi sığın Allah'a, O'nunla arana mesafe koyma, O'nu herkesten, her şeyden fazla sev" diye konuştu.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise "Hz. Peygamberi Hz. Allah'ın tanıtmasıyla tanımamız gerekiyor. Allah Kuran'da o kutlu nebiyi, o son resulü nasıl tanıtmışsa bizim de öyle tanımamız gerekiyor ki tanımlamamız doğru olsun, O'na uymamız doğru olsun, hakikat olsun" ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum Haftası kapanış programı protokol üyelerinin gül dağıtması, ilahilerin okunması, Ankara Hacı Bayram Camisi Baş İmam Hatibi Ahmet Karalı ile Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Abdurrahim Dursun'un Kuran okuması ve İl Müftüsü Aksoy'un dua etmesinin ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun