Genel seçime doğru

Seçim ittifakı yapan SP ile BBP Hatay milletvekili adaylarını tanıttı

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 19.04.2015 21:15 GÜNCELLEME 19.04.2015 21:15

Genel seçim için ittifak yapan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Hatay milletvekili adaylarını törenle tanıttı.

Büyükşehir Belediyesi Hat-Mek Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen törene BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ve SP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan da katıldı.

Kartal, burada yaptığı konuşmada, iktidara bedel ödeyerek ve tırmanarak geleceklerini belirtti. Televizyon ve gazetelerde PKK'nın ''melekleştirildiğini'' savunan Kartal, şöyle devam etti:

''Barajı aşsınlar da ülkede sıkıntı olmasın derdindeler. Yarın HDP barajı aşmazsa bu ülkede ne sıkıntısı olacak? Devletin polisi, yargısı, jandarması yok mu? Alırsın gerekli tedbirleri hiçbir şey olmaz. Ama millet gidip oy verirse aşsın. Elbette milli iradeye saygımız var. Barajın üstünde, altında bilmem. Bizim iktidarımızda Öcalan toprağın altında, diğerleri de cezaevinde olacak Allah'ın izniyle. Devlete proje adamı gibi gelip, hem devletin kalemini kullanacaksın, devletin defterini, milletin parasını kullanacaksın, bir de çıkıp milletin kürsüsüne kabadayılık yapacaksın. Bunu yaptırtmayız Allah'ın izniyle. Öyle yağma yok. Ama elbette ki biz kavga taraftarı değiliz. Elbetteki kavga çıksın, sokaklar yansın peşinde değiliz. Tek isteğimiz sevginin hakim kıldığı ve paylaşıldığı bir Türkiye'dir.''

SP Genel Başkan Yardımcısı Doğan da ülke düzenine plan kuranların olduğunu ileri sürerek, bu oyunların bozulacağını söyledi.

Milletin, tarih boyunca birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşadığını vurgulayan Doğan, ''Birlikte Çanakkale'yi savunmuşuz, birlikte kurtuluş mücadelesini vermişiz. Birlikte inşallah iktidara yürüyeceğiz. Çünkü bu birlikten ancak ve ancak saadet doğar. Zulüm ebedi olamaz, hak mutlaka hakim olacaktır. 'Yaşanabilir bir Türkiye, yeni bir Türkiye, yeni bir dünya mutlaka kurulacaktır' diyen Erbakan hocamı ve bunun yanında 'Ben kendime Müslümanların iktidarına engel oldu dedirtmem' diyen 28 Şubat'ta dimdik duran Muhsin başkanımızı rahmetle, minnetle ve duayla anıyorum. Seçime 48 gün var. Bu 48 günün değerini iyi bilmek için, 48 günü iyi planlayıp iyi yönetebilmek içinde bulunduğumuz durumu mutlaka doğru okumamız lazım'' diye konuştu.

Toplantıda milletvekili adayları da konuşma yaparak projelerini anlattı. Törene il ve ilçe başkanlarının yanı sıra partililer de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi