Genel seçime doğru

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Kurt:

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 19.04.2015 21:40 GÜNCELLEME 19.04.2015 21:40

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Resul Kurt, "Nasıl ki erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, bu güzel vatanın gelecek nesillerini yetiştiren annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmelidir" dedi.

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Resul Kurt, Avcılar'da seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kurt, emeklilik ve sosyal güvenlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti döneminde kadınlara tanınan önemli haklardan birisinin sosyal güvenlikte doğum borçlanması olduğunu vurgulayan Kurt, "Kadınların sigortalı oldukları tarihten sonra yaptıkları doğum sonrasında çalışmadıkları 2 yıla kadar olan süreleri borçlanma hakkı tanınmıştır. Bu hak, üç doğum için verilmektedir. Dolayısıyla kadınların altı yıl için sigorta borçlanması yapma hakları vardır. Ancak uygulamada, sigorta öncesi doğumlara borçlanma hakkı verilmemektedir. Bizlere seçim çalışmalarımızda kadınlarımızdan gelen önemli taleplerden birisi de sigorta başlangıcından önceki doğumların borçlanmasına ilişkindir. Nasıl ki erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, bu güzel vatanın gelecek nesillerini yetiştiren annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmelidir. Bunun onların en doğal hakları olduğuna inanıyorum. Özellikle prim gün sayısı eksik olduğu için emekli olamayan hanım kardeşlerimiz için yapılacak bu düzenleme, emekliliklerinde ciddi bir kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu.

Ticaret ve endüstri meslek lisesi mezunlarının da staj sürelerini sosyal güvenlik sisteminde borçlanabilmesi için talepte bulunduklarını aktaran Kurt, seçilmesi halinde 7 Haziran'da yapılacak seçimler sonrasında bu konuları Meclis gündemine getireceğini ifade etti.

Resul Kurt, AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı'nın Avcılar Sahili'nde düzenlediği "Otistik ailelerle bir aradayız" etkinliğine de katıldı. Kurt, milletvekili seçilmesi halinde engellilerin ve otistik çocukların haklarının genişletilmesi için çalışma yürütüleceğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü