Paralel kumpası ortaya çıkaran şok ifade

Zimmet suçlaması kılıfıyla İstihbarat Daire Başkanı’nı dinleyen Paralel Yapı, takibe MİT’i ve Erdoğan'ı da ekleyince kumpas ortaya çıktı.

Paralel kumpası ortaya çıkaran şok ifade
Paralel kumpası ortaya çıkaran şok ifade
GİRİŞ 20.04.2015 11:36 GÜNCELLEME 20.04.2015 11:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Savcılığa tanık sıfatıyla ifade veren polis memuru H.A. paralel yapının dinlemelerle neler yaptığını ve asıl amacını teker teker anlattı. Devlet yöneticilerine yönelik dinlemelerde görev alan H.A. dinlemelerin normal şekilde yapılmadığını anlayınca şahit olduğu paralel kumpaslarını tanık sıfatıyla soruşturma savcısına anlattı.

Teknik takip Büro’da 15 yıldır dinleme işini yaptığını ve ilk defa bir soruşturmadan çekince duyduğunu beyan eden polis memuru H.A. ifadesinde, “Dinlemenin ilk etaplarında pek bir şey anlayamadım ancak 2. gün dinleme konularının zimmetle alakalı olmadığını, bize ibraz edilen raporla örtüşmediğini kavradım. İstihbarat Şube Müdürlüğünü komple ekip olarak dinlemenin başka bir amaca hizmet ettiğinden şüphelendim” dedi.

MİT NEDENİYLE ŞÜPHELENDİM

Polis memuru ifadesinde tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen polis Ramazan Haktan Helvacı’nın kendisine "Beşiktaş’ta bulunan MİT Bölge Başkanlığına giderlerse veya telefonları buradan baz verirse bana haber ver" dediğini ve bunun üzerine konunun başka bir şey olduğundan şüphelendiğini söyledi.

KONU HASSAS DEDİLER

Dinlemenin zimmetle ilgili olmadığını anladığını ifade eden polis memuru, “Korktum ve çekindim, endişe ettim. Dinlemeye devam etmek istemediğimi grup amirime söyledim. “Bu konuyu neden sadece üç kişi dinliyor. Bu beni rahatsız ediyor” dedim. Daha sonra beni Büro Amiri Ayhan Arıkanoğlu odasına çağırdı, oda içinde 7-8 polis memuru ile Ramazan Haktan Helvacı vardı. Dinlediğimiz konunun hassas olduğunu, onun için üç kişi ile sınırlı dinleme yaptırdıklarını söyledi. Dinlemeyi bırakmak isteyince müsaade ettiler aynı büroda devam ettim” ifadelerini kullandı.

Ayrıca dinlenen İstihbaratçı polislere ait görüşmelerin TİB-NOT programına aktarıldığı öğrenildi. TİB-NOT programı ise 17 Aralık darbesinin ertesi günü olan 18 Aralık tarihinde çökertildi ve bu program yerine TBS adlı program kullanılmaya başlandı. 18 Aralık günü saat 17:00’de işe geldiğini söyleyen tanık polis H.A. amirinin kendisine TİB-NOT programının çöktüğünü, içindeki bütün bilgilerin silindiği söylediğini ifade etti. Uzun yıllar teknik büroda çalıştığını söyleyen tanık polis H.A, “Hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. Aynı büroda çalıştığım bir arkadaşıma sordum. Teknik Takip Büro Amirliği Yazı İşlerinde çalışan bir memurun server’ı kucaklayıp götürdüğünü söyledi. Ben o zaman serverdaki bilgilerin çalındığını anladım” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE GÜL'ÜN BİLGİLERİ ALINDI

Savcılık, yapılan dinlemelerin 232 adet iletişim tespit tutanağı haline getirildiğini tespit ederken, istihbarat yetkililerinin dinlenen görüşmelerinde, o dönem Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül ve Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda devlet görevlisinin günlük özel ve protokol planlama bilgilerini içeren geliş ve gidiş güzergahlarına dair görüşmelerin yer aldığını belirledi. Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgiler temin edilirken bu bilgilerin temin edilmesi yasal bir soruşturma adı altında elverişli hale getirildi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 12
  • yurdakul 8 yıl önce Şikayet Et
    Her dönem haşhaşiler vardır. Bu döneminkilerde bunlar.Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • MUHAMMED OSMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    o bilgiler ABD israile ve bazı dünya ülke istihbaratlarına gitti, bence
    Cevapla
  • satıbey 8 yıl önce Şikayet Et
    15 yıl önce başlamışlar dinlemeye kimdi o zaman iktidar
    Cevapla
  • GERÇEKLER 8 yıl önce Şikayet Et
    15 Yıl önce değil evveliyatı var.Çarpıtma.
    Cevapla
  • umut 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi ezberlemiş ödevini itirafcılar bir anda peş peşe gelmeye başladı ne hikmetse
    Cevapla
  • karagöz 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan len parelelci...
    Cevapla
  • umutsuz umut 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi diyelimki adam dogrulari soyluyor, bu seni terbiyesiz bir mufteri yapmaz mi??!! HAH paralelci!
    Cevapla
  • azat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz ve Milletimiz korkunç olaylardan kıl payı kurtulmuş demek. Allah yüzümüze baktı bizi kurtardı.
    Cevapla
  • azat 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurduğum cümlenin yanlış olduğunu bilmiyordum. Uyardığınız için teşekkür ederim kardeşlerim.
    Cevapla
  • CÜHELA 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH birdir yahudinin de ALLAH'ı aynı.Tövbe de.
    Cevapla
  • karagöz 8 yıl önce Şikayet Et
    Azat kardeş ! Haşa... Allah yüzümüze baktı...Haşa...Allah yüzümüze güldü...diye söylemek günahtır...bunlar yahudi uydurmalarıdır...bir daha bu şekil cümleler kullanma kardeşim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor