"Etik Liderlik" Semineri

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz: "Yeni kamu yönetiminde etik kavram, açık ve şeffaf bir yönetim anlayışı en önemli dinamiklerden birisidir"

"Etik Liderlik" Semineri
"Etik Liderlik" Semineri
GİRİŞ 20.04.2015 12:11 GÜNCELLEME 20.04.2015 12:11

Trabzon'da Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat tarafından "Etik Liderlik" semineri organize edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sahil Tesisleri Turizm Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize illerinden vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı.

Öz, seminer öncesi yaptığı konuşmada, yeni kamu yönetiminde etik kavramın, açık ve şeffaf bir yönetim anlayışının en önemli dinamiklerinden birisi olduğunu belirtti.

Türkiye'de 2004 yılında yapılan yasal düzenlemeyle Kamu Görevlileri Etik Kurulu oluşturulduğunu ifade eden Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu anlayış eğitim, kültür ve diğer uygulamalarla birlikte kamu yönetimi sistemimiz içerisinde her geçen gün derinlemesine yer almaktadır. Mevzuatlarımızda bulunan yükümlülükleri, görevleri iyi bir şekilde uygular, iyi bilir ve hayata geçirirsek aynı zamanda etik kültürün gereğini de yerine getirmiş oluruz. Bu kapsamda kamu görevleri ve etik kurulunun uygulamalarının daha iyi yansımaları için temel ilkelerin belirlenmesi, uygulama sürecinin takibi, zaman zaman bu konuda ki şikayetlerin değerlendirilmesi yolunda güzel çalışmalar ve temeller oluşturulmuştur."

Öz, kamu görevlilerine, yöneticilerine, vatandaşlara, hizmet alanlara ve yönetilenlere yönelik bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma boyutunda, etik kavramın ve kültürünün önemi bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu iş karşılıklı hizmet eden ve hizmet alan kişiler tarafından etik kültürünün, farkındalığının bilinmesi ve uygulaması açısından çok önemlidir. Bu boyutuyla bizlerde şehrimizde bulunan bütün kurumlarımızda yoğun bir eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Vali Öz, bu güne kadar çeşitli kurumlardaki yaklaşık 2 bin 500 personele de bu kapsamda eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı