Türkiye’nin ilk safari parkı açılıyor

Türkiye’nin ilk safari parkı 23 Nisan’da Gaziantep'ye açılıyor.

Türkiye’nin ilk safari parkı açılıyor
Türkiye’nin ilk safari parkı açılıyor
GİRİŞ 20.04.2015 16:00 GÜNCELLEME 20.04.2015 16:01

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla yapımına bir yıl önce başlanan Safari Parkı, ziyaretçilerine Afrika’ya gitmeye gerek kalmadan safari imkanı sunacak. Yüz ölçümü ve 300 türde 7 binden fazla barındırdığı hayvanla Türkiye’de ilk, Avrupa’da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan hayvanat bahçesinin bir bölümüne yapılan Safari Park’ta, kızıl geyik, alageyik, ceylan, karaca, dağ keçisi, tibet öküzü, manda, deve, kanguru, lamalar, deve kuşu, zebra gibi bir arada yaşayabilecek 25 farklı türden yaklaşık 250 hayvan, doğal ortamlarında özgürce dolaşacak.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönüm arazi üzerine inşa edilen parkı vatandaşlar, özel tasarlanan araçlara binerek, doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı bulacak.

Çevre düzenlemelerinin devam ettiği park, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilk ziyaretçilerini ağırlayacak. Öte yandan bayram dolayısıyla, 23 Nisan Perşembe günü Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne girişler tüm vatandaşlara ücretsiz olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi