Başıboş at sorunu "yetki karmaşası"ndan çözülemiyor

Edirne Belediyesi, başıboş atlarla ilgili sorumluluğun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, İl Müdürlüğü de belediyede olduğunu savunuyor

Başıboş at sorunu "yetki karmaşası"ndan çözülemiyor
Başıboş at sorunu "yetki karmaşası"ndan çözülemiyor
GİRİŞ 21.04.2015 10:30 GÜNCELLEME 21.04.2015 10:30

Edirne'de, başıboş atların oluşturduğu sorunlar, yetki karmaşası nedeniyle çözülemiyor.

Edirne Belediyesi, sahipli atların toplanmasının sorumluluğunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde, İl Müdürlüğü de bu konudaki yetkinin belediyede olduğunu ifade ediyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ciddi bir at problemi olduğunu söyledi.

Sahipli büyükbaş hayvanların toplanmasının sorumluluğunun yasa gereği Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde olduğunu belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Başıboş atlar konusunda ne kadar etkin faaliyet içerisinde olsak da ne kadar sesimizi çıkarsak da başarılı olamıyoruz. Atlar, belediyemizin yeşil alanlarına ve ektiği çiçeklere zarar veriyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden bu anlamda bugüne kadar bir destek göremedik. Oysa yasa bu cinsteki hayvanların toplanmasını o kuruma veriyor. Sahipsiz olanların toplanması belediyenin sorumluluğunda. Belediye sokak hayvanları konusunda görevini çok güzel yerine getiriyor."

Gürkan, vatandaşların sahipli atlarla ilgili tüm sorumluluğun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde olduğunu bilmesini istediklerini vurguladı.

Her kurumun kendi görevini yapması gerektiğini ifade eden Gürkan, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü biraz daha bu sorumluluğunu yerine getirmezse ben de kanuni işlemleri başlatacağım" diye konuştu.

"Sorumluluğumuz hasta hayvanlara müdahale"

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı da konunun kendi yetki ve sorumluluklarında olmadığını ifade etti.

"Kurumumuzun sorumluluğu, hasta hayvanlara müdahale konusunda" diyen Sarı, geçen yıl toplanan atların 170 kilometre uzaktaki Enez ilçesinde doğaya salındığını ancak yeniden Edirne'ye döndüğünü anımsattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!