Odanın resmi aracını alkollü kullanırken yakalandılar

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Antalya Semt Pazarcıları Odasına gönderilen yazıda, başkan yardımcısı ile bir şoförün, resmi araçları alkollü olarak kullandıklarının tespit edildiği bildirildi

Odanın resmi aracını alkollü kullanırken yakalandılar
Odanın resmi aracını alkollü kullanırken yakalandılar
GİRİŞ 21.04.2015 11:02 GÜNCELLEME 21.04.2015 11:02

Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkan Yardımcısı ile odada şoför olarak çalışan bir kişinin, kurum adına kayıtlı araçları kullanırken alkollü olduklarının tespit edildiği belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Antalya Semt Pazarcıları Odasına gönderilen resmi yazıda, başkan yardımcısı M.Ş'nin oda adına kayıtlı 07 ASP 67 resmi plakalı araç ile 19 Kasım 2014'te Kemer yolunda yapılan trafik uygulamasında 0,23 promil alkollü olduğunun belirlendiği bildirildi. Yazıda, bu nedenle M.Ş'nin ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğu ifade edildi.

Aynı yazıda, Kepez yolunda 30 Mart 2015'te yapılan trafik kontrolünde ise yine Semt Pazarcıları Odası adına kayıtlı 07 ED 747 plakalı kamyonetin sürücüsü, oda çalışanı O.Ç'nin kırmızı ışık ihlali yaptığı anlatılarak, yapılan kontrolde ehliyetsiz araç kullandığı ve 2,07 promil alkollü olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Her iki olayla ilgili M.Ş. ve O.Ç'ye para cezası da uygulandığı kaydedilen yazıda, bu kişilerle ilgili kurumca gerekli işlemin yapılması istendi.

Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanı Yusuf Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik şubesinden gelen yazının ellerine 10 gün kadar önce ulaştığını, yazıya kadar hiçbir şeyden haberleri olmadığını söyledi.

Yazının kendilerine ulaşmasının hemen ardından oda çalışanı O.Ç'nin görevini değiştirdiklerini belirten Öztürk, semt pazarcılarına kamyonetle tabla dağıtan bu kişiye tablaları indirme görevi verildiğini anlattı.

Başkan yardımcısı M.Ş'nin yaklaşık 5 ay önce ehliyetinin alındığını, bundan da yeni haberdar olduklarını dile getiren Öztürk, "Bugüne kadar haberimiz olmadığı için odanın resmi aracını kullanmaya devam etti. M.Ş'ye araç tahsisine yönelik yönetim kurulu kararı bulunmamakta. İlk yönetim kurulu toplantımızda bu konuyu gündeme getireceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı