Kızıltepe Hükümet Konağı yapımı

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yeni hükümet konağının yapımına başlandığını bildirdi.

Kızıltepe Hükümet Konağı yapımı
Kızıltepe Hükümet Konağı yapımı
GİRİŞ 21.04.2015 11:04 GÜNCELLEME 21.04.2015 11:04

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yeni hükümet konağının yapımına başlandığını bildirdi.

Ermiş, yaptığı açıklamada, eski hükümet konağının ihtiyaca cevap vermediği için Sanayi Mahallesindeki Kızıltepe Adalet Sarayı yanında yeni hükümet konağının yapımına başlandığını belirtti.

Kızıltepe nüfusunun son 30 yılda neredeyse yüzde 300 oranında arttığını ve 1970’li yıllarda yapılan bir hükümet konağının artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren Ermiş, şöyle konuştu:

"1990 yılında 60 bin olan Kızıltepe nüfusu, şu anda 233 bin. Bakanlık, bu konuda ilçede güzel bir hükümet konağı projesine onay verdi. Yapılacak yeni binada tüm resmi kurumlar tek bir çatı altında toplanacak. Geçen gün de Valiliğimizin hikop bünyesinde hükümet konağı ihalesi gerçekleşti. 5 milyon 257 bin 250 liralık bir bina yapılacak. İnşallah bununla vatandaşımıza tek elden hizmet sunma imkanı olacak. Kamu kurumları bir arada olacak. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşaat kazı çalışmaları başladı. Güzel bir bahçesi olan yeni bina, 6 bin metrekare kapalı alanı kapsayacak. Genel olarak 9 bin 643 metrekare üzerinde kurulacak ve iki bodrum katı bir zemin katla birlikte toplamda 6 kattan oluşacak. Yani otoparkı ile arşivi ile konferans salonu ile kamu kurumları ile Kızıltepe’ye yakışacak ve yaklaşık 20-30 yıl hizmet edecek güzel prestijli bir binaya sahip olacağız."

Ermiş, binanın bitirilme süresinin bir yıl ile sınırlı olduğunu ve 2016 yılında yeni binaya taşınmayı hedfelediklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor