Adana'daki kardeş cinayeti davası

Kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

Adana'daki kardeş cinayeti davası
Adana'daki kardeş cinayeti davası
GİRİŞ 21.04.2015 11:12 GÜNCELLEME 21.04.2015 11:12

Adana'da kavga ettiği kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanık, hakim karşısına çıktı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Süleyman Boğa (30) ile maktulün babası Hıdır Boğa (68) ve avukatlar katıldı.

Sanık savunmasında, kardeşinin uyuşturucu kullandığını, çeşitli suçlardan kaydı bulunduğunu ileri sürdü.

Olay günü maktulün, tek başına yaşadığı evine geldiğini ve kendisinden uyuşturucu parası istediğini iddia eden Süleyman Boğa, şunları söyledi:

''Akşama doğru evime gelip, bağırmaya başladı, uyuşturucu için para istedi. 'Seni öldürürüm, bana para vereceksin, buna mecbursun, zaten dünyadan bir beklentim kalmadı' diye beni tehdit etti. Sakinleştirmeye çalıştım fakat olmadı. Belindeki silahı çıkarınca ateş etmesini engellemek için silahı tuttum ve üzerine atladım. Bir süre boğuştuk, o sırada silah iki el ateş aldı. Yere düşünce yaralandığını anladım. Ambulansı aradım ve silahı alarak olay yerinden ayrıldım. Daha sonra polise teslim oldum.''

Baba Hıdır Boğa ise (68) öldürülen oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu, tabanca taşıdığını ve ailesini sürekli rahatsız ettiğini öne sürdü.

Oğlunun uyuşturucu için herkesten para istediğini, alamayınca sorun çıkardığını iddia eden Boğa, ''Olay, oğlum İbrahim cezaevinden çıktıktan 10-15 gün sonra oldu. Sağda solda kalır, para isteyip de veremediğimiz zaman 'Benzin getirip kendimi yakarım' derdi. Hatta amcası Zülfü'ye av tüfeğiyle saldırdığı da oldu. Bu şekilde davrandığı için Adana'yı terk edip Afyon'daki kızımın yanına yerleşmek zorunda kaldım. Süleyman'dan şikayetçi değilim" ifadelerini kullandı.

Tanık olarak dinlenen ağabey Cumali Boğa da (35) ''Maktul kardeşim İbrahim, sorunluydu. Yıllardır uyuşturucu kullanır, hatta satardı. Silahsız gezmezdi, defalarca bana silah çekip, benden para istediği oldu. Onun yüzünden hem işimden hem evimden oldum. Taşındım, yeni evimi de buldu. Hem beni hem çocuklarımı tehdit ederdi. 10 yıldır onun yüzünden çekmediğimiz sıkıntı kalmadı. Bu olayda İbrahim suçludur, Süleyman kendi halinde biriydi'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve maktulün ayrıntılı adli tıp raporunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Merkez Çukurova ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde bir kişinin tabancayla vurulduğu ihbarı üzerine olayın yaşandığı apartmana gelen sağlık görevlileri, 5. kattaki dairenin mutfağında yerde buldukları İbrahim Boğa'nın (28) ensesinden tek kurşunla öldürüldüğünü belirlemiş, cinayet sanığı olarak tutuklanan ağabey Süleyman B. için ''yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?